-VIKING_DEATH_TRAP.EXE i FLERBRUKSHALLEN -  HAUSMANIA KULTURHUS 

ET BAND, TO KVELDER, TO KONSERTER!!

25 OG 26 november huser legendariske VIKING_DEATH_TRAP.EXE flerbrukshallen på Hausmania!

VDT.EXE har spilt for et fullstappa BLÅ rett oppi elva og nå huser de Hausmania TO DAGER PÅ RAD!!

Kom til huset med det rare i for føkka performance, gærne naboer, sinnsyk fest og crazy fet musikk!

"VIKING_DEATH_TRAP.EXE er eit veksande og mildt sagt enigmatisk undergrunnsfenomen frå Molde: det er ekstrem-trap på romsdalsk med eit lydbilete, tekstunivers og liveshow utan sidestykke her til lands.
Den maskerte trapduoen har ein ekstremt lojal og ivrig tilhøyrarskare, og konsertane er kjende for å være ein lang, konstant moshpit. Ofte med frontfiguren EGO_JESUS skrikande midt i malstrømmen av elleville konsertgjengarar.
Med eigenprodusert AV-kunst som bakteppe er VIKING_DEATH_TRAP.EXE ei ‘in your face’ konsertoppleving du seint vil gløyme. Ikkje bli overraska om det føregår live BDSM på scena, heller. Ja, du leste rett. DEI_SOM_VEIT,_VEIT."

Doors: 21.00
18ID
TIX, 25.11.22: https://hausmania.ticketco.events/.../viking_death...

TIX, 26.11.22:

https://hausmania.ticketco.events/no/nb/e/inngangsbillett__viking_death_trapexe__20

Event-pic@fotogjengen

RELEASE-KONSERT: 

PIPE AND DRUM - Flerbrukshallen, Hausmania

MONDAY 21.11.22
Doors: 20.00
CC: 150kr

20+

Den Oslo-baserte gitaristen og komponisten Magnus Skaug har de siste par årene bemerket seg som en særegenhet innenfor den nye generasjonen med sjangersjonglerende, eksperimenterende musikere som gitarist i bandene Caramel 11 og Golden Bozo, men ikke minst med sitt eget soloprosjekt. Den 28. oktober slipper han sin andre plate i eget navn: "Pipe and Drum" - Her flyter lineære og atypiske tromme grooves sømløst sammen med endeløse gitarlinjer iblandet sure synth stabs og synkopert bass, som til sammen får deg til å lure på hvor ener´n og det tonale senteret befinner seg, hvorpå du gir opp og heller gir deg hen til musikkens flettverk av toner og rytmer - Utgangspunktet til Skaug var å skreddersy musikk til sin live-besetning bestående av Kai Von Der Lippe på synther, Eskild Myrvoll på bass og Martin Heggli Mellem på trommer. Resultatet har blitt et stramt, intrikat, men emosjonelt og direkte, Bartók-møter-Blink182-aktig uttrykk, fremført med drivende overskudd av fire fremragende unge musikere. Bli med å feir plateslippet på Hausmania!!

- FLERBRUKSHALLEN 19.11.22 -

IT WAS NOT A PHASE MOM!!!!!!
Comrades inc inviterer til mutual aid fundraiser på Hausmania! Vi tar en reise tilbake til MySpace, Vampirefreaks, Nettby og Spor19 tiden, og kjører på med EMO NIGHT! Så finn frem ur skinniest skinny jeans, svarte eyeliner og coontails, fordi sugar we are going down swinging... our asses til Helena av MCR.


Dresscode: Emo/scene/Alt
Aldersgrense: 18år
Sliding scale cc: betal hva du vil! Minimum 50kr 

IT WAS NOT A PHASE MOM!!!!!!
Comrades inc invites you to a mutual aid fundraiser at Haumania!
We are travelling back to the Myspace, Vampirefreaks and Livejournal era and are having a EMO NIGHT!So dig out your skinniest skinny yeas, black eyeliner and coon tails cause sugar we are going down swinging... our asses to Helena by MCR.

LINE UP:Conversion Therapy
DJS TBA

So keep ur panda eyes open for updates, we are posting about them soon!

Dresscode: Emo/scene/Alt
Age: 18+
Sliding scale cc: Pay what you can, minimum 50NOK

- FLERBRUKSHALLEN 05.11.22 -


For en strålende kveld vi hadde sist i august, så vi håper på mer av det samme når Oslo Dub Club og Get Ready! har den STORE glede av igjen å invitere til en ny runde DEEPER ROOTS på Hausmania!
For dere som har vært på de allerede legendariske Deeper Roots-kveldene tidligere, så vet dere hva dere kan vente dere: Fantastiske vibber, killer tunes og heavy lyd!
Navnet på kvelden, Deeper Roots, peker på kveldens musikalske fokus: Det graves ekstra dypt i plateboksene og det trylles frem både klassikere og killer obskuriteter som følger roots-musikkens utvikling og tråder fra røttene på 60-tallet og fram til begynnelsen av 80-tallet.....dette blir deep, rootikal & heavy; fra ska og rocksteady til roots’ens og dub’ens gyldne periode på 1970-tallet og litt utpå 80-tallet.


Get Ready!-gjengen pluss gjester sammen med the mighty Roastfish & Cornbread Sound System - dette blir seriøs reggae-lyd, et hett dansegulv og herlige vibes!

Denne gangen har vi med oss Selecta Harmony og JahTea - garantert topp stemning og  tunes!!

Åpent 22-03, 100 kroner inngang før midnatt, 150 etter. 18 års aldersgrense.

- 04.11.22 -

SkankinOslo and Hausmania presents: 

𝐓𝐫𝐢𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐬 

Calling all tribes - Hold tight!
Last haus-skank for the year is just round the corner and we can’t wait to be back at Hausmania to smash up the place! This time around we're bringing down Draug Media's, and long time SkankinOslo crew member, Ars Dada, from the frosty north. 
Ars Dada has a special rave set lined up ready to rock your socks off! Our second guest is local soundboy Originart.Rec aka Reggie, who is known in the scene for his turntable skills and mad breakbeat/DnB repertoire. Nu school to old school: no limit, full throttle! Tribal tactics is the fourth instalment of 2022.. 

Ars Dada

𝐎𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐀𝐫𝐭.𝐑𝐞𝐜 𝐚𝐤𝐚 𝐑𝐞𝐠𝐠𝐢𝐞 𝐍𝐨𝐛𝐥𝐞

Skankin Crew:
DJ Horseman
Dr Roman

INFO
Doors: 23.00 - 03.00
CC: 150 kr (100,- Before 00.00)
18 Yrs ID
Entrance behind Vega Scene. 
Vestre Elvebakke 10.No racism No sexism  No homophobia  No transphobia  No fuss  No fight  Strictly good vibes UK Bass  DJs  MC  Jungle / Drum & Bass  Respect

- FLERBRUKSHALLEN 28.10.22 -

WILD MAN RIDDIM

Wild Man Riddim er et ska/jazz band fra Oslo med medlemmer (No Torso/Fence/The Phantoms/Baba soul and the professors of funk) med lang fartstid innenfor ska/reggae miljøet i Norge. Bandet ble etablert for over ti år siden og har to album på samvittigheten «S/T» (Marsmelons 2015) og «Worldwide Frequency» (Brixton Records 2017). Bandet har spilt land og strand i Norge samt Spania hvor bandet har hatt platekontrakt med Brixton Records som huser noen av de største bandene i sjangeren: New York Ska Jazz Ensemble, The Aggrolites, North East Ska Jazz Orchestra, David Hillyard and the rocksteady 7 m.m. Bandet hadde før pandemien planlagt å legge ut på turne i Frankrike og Spania, men dengang ei. Siden forrige utgivelse har nye medlemmer kommet til. Michael Strutt (sax) har erstattet Bendik Brænne og Lius Baruch har kommet inn på perkusjon.


THE PUEBLO & ALEXThe Pueblo & Alex har hatt en rekke opptredener rundt omkring i byen på kort tid, og er allerede godt kjent for å engasjere den mest sirompa grinebiteren av oss. Upbeat låter,groove from another dimension og en tilstedeværelse som vil løfte deg fra stolen!


DJ ELLIE (Trallala)Ellinor er resident platesnurrer på Trallala i Oslo, et hjemmesnekra sound system fra Gamlebyen. Musikksmaken er på vidt gap, men kjærligheten og røttene går dypt i reggae, ska, blues og world. Forvent blanda drops og goooode vibber! 


Doors: 21.00
CC: 200kr/150kr (student/medlem)
18 års aldersgrense

- FLERBRUKSHALLEN 21.10.22 - 

Laurits Mosseby Orkester: 

Bandet ble startet i 2015, da Laurits begynte å få veldig mange låter han ikke kunne bruke i sitt punkorkester Göttemia. Med på laget fikk han Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike, Embla and the Karidotters, Sløtface), Casper Støten (Good Time Bbq Blues Band), Magnus Nymo (Fork, Lyngfarer), dette resulterte i albumet Our Greed som kom i 2018 til gode kritikker. I løpet av 2018 sluttet Nymo som ble erstattet av Mads Golden (Oslo Ess, Phrenic).Musikken kan beskrives som en blanding av trist indie rock og skranglete pop med 60-talls rock elementer. Man får assosiasjoner til Elliot Smith, med en vokal som låter som My Midnight Creeps, eller tidvis som om Fred Cole fra Dead Moon sang i baryton-leie. Laurits Mosseby - Vokal/Bass
Mads Golden - Trommer
Simen Følstad Nilsen - Gitar/Vokal/Orgel
Casper Støten - Gitar/Vokal

Pelicat: 

Pelicat er en vennegjeng som spiller og skriver gitarpop musikk. De fire medlemmene figurerer til daglig som musikere og produsenter for en rekke andre artister, og Pelicat er en felles lekegrind hvor ingen andre enn dem selv setter grensene. Resultatet er et sterkt fokus på melodier inspirert av blant annet Harry Nilsson, George Harrison og andre låtskrivere fra den tida.
Bandet spiller inn jevnlig uten å tenke for mye på om det vil resultere i et album, EP-er eller bare singler. Det er i hvert fall masse musikk som er klar for å bli sluppet fremover, og Pelicat gleder seg masse til å vise frem dette på Aladdin Scene. Pelicat er Andreas Kase, Mads Johansen, Mattias Krohn Nielsen og Jonas Rohde-Moe. De er fra Oslo, og har vært et band siden 2015


Jesse Tomlinson: 

What about: Jesse Tomlinson - Halden/Minneapolis - Jesse har vært en aktiv musiker hele livet, han har bla. spilt i garagerockbandet Midnight Evils og det intense soul-rock bandet Chooglin, sistnevnte band var i 2010 på turne i Europa, noe som gjorde at Jesse strandet i Halden, og kom seg aldri hjem. Jesse er for tiden aktiv med et nytt band som heter The Good Time Bbq Blues Band, med medlemmer fra bla. Göttemia og Laurits Mosseby Orkester. Dette er første gang han prøver seg på en scene helt alene.


Doors: 21.00
CC: 200,-
20 yrsFoto: Benjamin Aron 

FLINTAKLUBB // CURRENT//LY #1 - 20.10.22


Femijam ble arrangert i Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus våren 2022. Dette var en jam og åpen scene for alle kvinner, ikke-binære og alle andre femi folk. FLINTAKLUBB er en utvidelse av dette: En kveld med flere små konserter, DJ-set jam og åpen scene til slutt. Alle musikalske uttrykk er velkomne til å bidra på den åpne scenen etter konsertene!

OBS!! Konsertene starter 20.10 SHARP, kom tidlig 

Konserter:
OMHU
AVA FREDDY
ÅSA
BANGS
TOVA KARINA
LINA TEIR

Åpen Scene og jam m/
CURRENT SAX
OMBELINE CHARDES
LINA TEIR
BANGS
TOVA KARINA
++++

Doors: 20.00 (konsertstart 20:10)
18ID
Donasjonsbasert inngang
Free foodLets jam, femmes!

MELTFEST #2


7 hours of concerts, djs and art exhibition! 

The ultimate party with the best of Oslo's pulsating underground! 
New DIY rock & rave concept for the freaks of oslo! 

Doors: 20:00

Concerts:
Rainbowhead - 20:00
Camelio - 21:00
Law of all - 22:00
Melting Brain Club - 23:00


Djs:
ALX Montana 00:00 - 01:00
Salvador Pablo 01:00 - 02:00
Xcstnz - 02:00 - 03:00


Art gallery:
Eeplemost all night at the concert area.

Rya + Skin Sofa@Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus - 06.10.22


- FLERBRUKSHALLEN 06.10.22 -

Doors: 20.00
18ID
Donation-based entry


Two bands, one night! Music, visuals by Oscar Funden(Visit Denmark), good vibez!


First up is Skin Sofa with their melodic pop-punk-rock-happy-go-lucky tunes, 
then Rya bring their mix of Alternative, Ska, and Reggae.
Looks like being a good night at a great place.We hope to see you there!

FF-010 FUCKET FREAKKVENS - 01.10.22


Feat. residents in running order:


[AG02]
experijens Dj
Espen Iden


ID 20
CC 150 


Doorsales only.
Prior to the event our beloved and talented friend Sid Hart will be hosting the release of his new single, Unfinished Business. Come early, talented producer and DJ Alpaca Beats will be playing between 21-22.
https://www.facebook.com/events/456184823208803

VALUES AND GUIDELINES

Fucket Freakkvens strives to create an inclusive safe space for sexual orientation, gender expression, collectiveness, and good energy dance floors. We invite you to join our community and participate with your best vibrations.

— RESPECT —
Respect yourself, respect other people, their space, their bodies, choice (or lack) of clothes, and respect the dance floor.— CONSENT —
Please recognize that consent and boundaries are important; respect your own and others. Ask verbally for consent and respect a no. Please do not take photos of others without consent.

— CARE —
Acknowledge your privileges and care for your fellow dancers, give space, do not stare. Take part in the collective responsibility of keeping the energy high and the bullshit non-existent.

— DRUGS —
We do not accept the ABUSE of any legal nor illegal substance. Take good care of yourself and take care of everyone else around you.
IF YOU SEE OR EXPERIENCE ANYTHNG UNCOMFORTABLE, do not hesitate to contact a FF-member, and know that you will be taken seriously.

"Emergency" Solidarity Fest


Hausmania Kulturhus

30 September, 16.00-03.00

Entrance: Donation


Alerta! The occasion is urgent, the war happening nearby goes on bringing more casualties, political prisoners and refugees. The nuclear power plant in Ukraine is occupied by russian troops meaning that every day we peacefully carry on our lives is threatened with atomic explosion. And yet after five months people can't help it but forget about the war letting it get routinized. This event is our way to show protest against the aggressive russian regime that caused brainwashing of millions of people and the invasion into Ukraine, this is our way to show support for those fighting the invaders, for Ukranian anarchist committees and the small partisan groups, as well as Russian repressed anarchist activists.

The event is dedicated to sustaining solidarity networks among anarchists all around the world. We will gather together to share a bowl of traditional ukranian borsch along with our frustration, fears and anger.


Program:

16.00 Introductory talk
Mystery workshop (make your pin)
Hairdressers, tattoo artists and portraitists are gonna be at your servce for a free price during first hours of the festival. 

17.00 Russian anarchists' speechLölja Nordic, anarcho ecofeminist activist, antiwar activist, artist:
“Discussion and q&a about anti-war resistance in Russia” 

19.00 Сoncert- Alternativt rockeband "Astronomies" (Oslo/Halden)
https://www.facebook.com/Astronomiesband
- Stuetrent (Oslo)
- DJ Brainwash machine (Oslo)
https://on.soundcloud.com/ZZoFP
- Fung Neo & Laboranta performance “Cyclists, or politics of human waste” (Chronic Illness, London)
https://bit.ly/3q4hDBl
- DJ Sin of the father (London)
https://bit.ly/3Q6jCQ4
- DJ Adomuk (Bergen)
https://soundcloud.com/piotrfl-dro
- DJ Trojanovskx & Esther Morel a body art act (London)
https://soundcloud.com/trojanovskx
- Pluppo - live (Oslo)
https://www.youtube.com/c/pluppo


We will also sell some DIY festival merch so make sure to buy something from the stand with t-shirts, badges and stickers.All the money goes to support these three projects:- Feminist project Woman4woman (Ukraine)https://woman4woman.org.ua/ https://www.facebook.com/woman4womanua---------------------------------------------- Anarchist Black Cross (Russia, St. Petersburg) https://www.facebook.com/abc.russia.spb

Skodde and EXPERIJENS - 24.09.22


Welcome to Flerbrukshallen!
Skodde and EXPERIJENS will be presenting deep energetic electronic music such as breaks, tekno and hardcore.
Bring your friends < 3 
Lineup:
23-01 Skodde
01-03 EXPERIJENS
CC:150
SKODDE
The techno duo Skodde are known for their raw, industrial and analog sound as producers. They are also co-founders of Flux Collective, a record label and music platform organizing their own events, and have released music on FLUX and Mhost Likely. Skodde are usually playing live with hardware but this time serving us a 2 hours dj set, with hard experimental music.
https://skodde.bandcamp.com/
https://sptfy.com/Skodde
https://instagram.com/skodde____
soundcloud.com/skodde_mp3
EXPERIJENS
Jens Martin Moland, better known as EXPERIJENS is an Oslo based DJ presenting a range of eclectic experimental club music. He bases his sound on blends of energetic mixes and heavy bass, creating alternative soundscapes propelled by the influence of space and set, bodily sensations and kinesthetics. He proposes the club scenario as a variation of audible sensing – both bodily and cognitive, suggesting a higher sensibility to his audience. This has evolved into several projects and co-operative events, ie Depersonalisert Klubb and Fucket Freakkvens where he functions as co-founder and resident DJ. EXPERIJENS has also hosted various private parties, forest raves and gigs at Blå, Det Gamle Biblioteket, Storgata, Mir, Vibbefanger, RadiOrakel, Jungelen, and works in projects that expands into visual arts, exhibition and performance.
https://soundcloud.com/experijens
https://www.instagram.com/jensmoland.online/
https://www.instagram.com/depersonalisert.klubb/
https://www.instagram.com/fucketfreakkvens/
Graphics by Nik Gundersen 
https://www.instagram.com/nik_gundersen/
https://www.nikgundersen.com/links

NEW ERA Presents. Lokier (Lenske) - 23.09.22

Cmm is happy to present Lokier for our next edition of NEW ERA in September at Hausmania ! Lokier is an emerging talent of prominence hailing from Mexico, Lokier, as a DJ & producer is cutting a stream into the estuaries of groovy but industrial and rave techno with a twist of trance. The diversity in style throws down an array of dramatic soundtrack moves for the dancefloor, banging beats, weirdo synth, and power electronics.She has played at Exhale, and XXL, Hör, Boiler room, Tresor, Griessmuehle, and in Berghain along with spfdj, vtss, fjaak and more, as well as has sets on Possession, Raw, BCCO She will bring us some techno energy from some of the best night clubs around the world While running the gamut of Berlin’s underground, from off-location raves to Berghain, Tresor and Griessmuehle, have gained her familiarity, further expounded through having sets marked down in Robert Johnson, New York’s Good Room, Amsterdam’s Reaktor parties, Rex in Paris, and Faust in Seoul. Lokier has also been in several parts of the world including North and South America, Europe, and Asia. Her proficiency behind the decks is matched with a talent for producing. She created LightStrike as a platform for her own productions. The label is characterized by thundering industrial kicks, paired with ravey stabs and dark vocals, creating an intense rave atmosphere. The album called Preech did not pass by despite the corona pandemic. With support from a number of artists, her track Energy blew through the roof at open airs worldwide.Line up - 
LOKIER - 01 - 03am
MIGHT BE TWINS - 24 - 01am
MEV - 23 - 24am
AYDIN - 22 - 23pm

SkankinOslo: Vertigo feat. Antalgic (UK) & Espen Iden (NO)

17.09.22

SkankinOslo and Hausmania presents:  
========== VERTIGO ==========

Roll up roll up - for a night of bass and breaks, proper raving and good times. Inspired by the legendary East London squat Vertigo from back in the day - We aim to get the building shaking and heads spinning, to rock your boots off and get vibing!This time around, we are honoured to be joined yet again by the fantastic, electric Antalgic, flying in from the UK especially for this evening in-between gigs in the hectic UK festival scene. But, wait.. did I hear techno? Playing for the first time with Skankin, but well renowned in Oslo, we present the phenomenal Espen Iden So without further ado::ANTALGIC (UK)
Representing for: London Queer DJ Collective // Special K // Kandy Poppaz London-based DJ and producer who plays loud, silly, fast and something-core stuff. Does it sound like cutlery in a meat grinder? What about the inside of an MRI machine? Donks vs chiptunes? YES PLEASE.
Tunes always banging; DJ skills dependent on amount of caffeine ingested. Cats & Gabba might appear in livestreams…..Antalgic will finish the night off, so expect the unexpected - We can’t wait!!https://soundcloud.com/antalgic_dj/tracks
ESPEN IDEN (NO)
(AKA Pyramiden)  
Representing for: Fucket Freakkvens // 666 Lounge Espen Iden is an Oslo based multi-disciplinary artist who’s had a go at most creative outlets. This reflects in his DJ style inspired by 1970s loft parties, southern rap and techno - he is known for mixing balanced warm soul and energetic club music.Iden has played at numerous clubs in Norway, such as Mir, Storgata 26, Blå, Jaeger, Landmark, Østre, and clubs in Tokyo and Berlin. He has made raves for half a decade, and is co-founder and resident DJ in the music collective Fucket Freakkvens, and runs 666 Lounge. He also produces music under his alias Pyramiden.@espeniden
https://soundcloud.com/espenidenSkankin Crew:
DJ Horseman
Tall N Skinny b2b Dr Roman
PinguinoSome links from the crew
https://soundcloud.com/dj-roman-1
https://soundcloud.com/skankinoslo
https://www.mixcloud.com/Skankin_Crew/Sponsored by: Oslo Farge Tusj - https://oft-shop.no
_________________________________________________________________________
INFO
Doors: 22.00 - 03.00
CC: 150 kr (100,- Before 00.00)
18 Yrs ID..
Entrance behind Vega Scene. Vestre Elvebakke 10.
No racism  No sexism  No homophobia  No transphobia  No fuss  No fight  Strictly good vibes UK Bass  DJs  MC  Jungle / Drum & Bass  Respect 

Flerbrukshallen, Oslo Kulturnatt Fredag 16.09.22

Smooth Trident er definitivt et rockeband. Men på grunn av den sterke latinamerikanske innflytelsen til grunnleggeren Rafael Lemos. Gitarist, komponist og vokalist. At han er en brasilianer er det mange musikalske elementer som stammer fra brasiliansk folkemusikalitet i den rytmiske delen og musikalske stilen til bandet. Dette er assosiert med det afro-engelske fotavtrykket til den britiske bassisten Tabu som har en tendens til å groove mot funk, jazz, etc.… så vi har et veldig positivt tilskudd innen musikalitet. Og som det siste og definitivt magiske krydderet i denne gryten av rytmer og musikalske stiler, går inn i det faste europeiske grepet til Victourius-trommer. Så den er klar til å bli servert en fusjonsfunk metal, hardrock bluesy power latin rock euro rock blanding. Som en relativt ny formasjon som fant sted i 2021, garanterer Bandet Smooth Trident Rock Band en musikalsk reise som bryter de multikulturelle barrierene til rockemusikk uten fordommer og uten grenser. En reise med en variert musikkopplevelse på høyt nivå er garantert på en enkel og direkte måte med ferdigforfattede sanger og tekster på brasiliansk portugisisk, engelsk og norsk. Med et aktuelt repertoar på 40 minutter demonstrerer Smooth Trident for tiden med stor stil sin allsidighet og rike rytme, og bidrar til den musikalske berikelsen av publikum.Velkommen til dette kuletoget for rockemusikk.

Doors: 22.00
CC: Gratis
18 års aldersgrense 

Julie Barfod, Sigrid M. Kittelsaa Vesaas & Mina Weider | Å Elte Romt


Kulturnatt at PODIUM Julie Barfod, Sigrid M. Kittelsaa Vesaas & Mina Weider
"Å elte romt"
Opening Friday September 16th 19:00
Saturday-Sunday 13-17
Et installasjon- og performanceverk av Julie Barfod i samarbeid med dansekunstnere Sigrid M.
Kittelsaa Vesaas og Mina Weider som undersøker forbindelser mellom kropp, arbeid, verktøy og
materiale. Verket tar for seg det uforutsigbare og langsomme i det å konstruere noe og består av en serie midlertidige skulpturer som stadig reorganiseres og oppleves på nye måter.___________________________________
Jeg våknet opp av at noen små spisse negler skrapte meg langs med kinnet, deretter et slag, en rund hel hardt mot panna. Nattens drøm fremkalte seg som et kremet tårn i barneansiktet; et høyt kakestykke på en vanlig hvit tallerken. Hva om huden min krymper og det ikke lenger er plass til alt? Jeg setter deigen til lading mellom fingrende. Moser plommene inn i duken. Hamrer løs på tøyfilla som er stappa med kål. Hvor blir det av den tyktflytende massen som glir ut gjennom hudens luker og ikke treffer sitt mål?Rørepinnen smelter inn i hånda og støpes om til gåsehud som lagres i kjøttet. Barnet sover. Bordet dekkes. Jeg strør hvitt pulver i en bøtte. Det blandes inn med vann, nikkel og hvete. Massen som oppstår spres utover veggen som fylles av klebrige håndtrykk.Titalls rekefamilier fortæres. Titalls lag med tapet rives vekk. I overflatenes ferske festepunkter baker jeg min tilgang i verden. Veggen eltes – den foldes ut og inn i repeterende bevegelser, vrenges, blandes på nytt.I mens vi knar; er det bare overflaten som stadig flytter seg? Vil vi aldri nå innsiden? Det sprekker, klekker, sprenger, men alle åpninger lukkes. De hellige barrierene – det massive indre sies å være gudenes rom. Jeg finnes på innsiden av huden, men når ikke inn. Jeg må helt inn i nøtteskallet for å finne personligheten min.Arbeidet fortsetter likevel. Eplet hakkes til småbiter. Etser i magesyre og skytes rundt i kroppen som energi og får hårtuppene til å sprike. På en halvmyk madrass blir jeg liggende. Å utholde i sin eksistens handler ikke om fremgang.___________________________________Med støtte fra Oslo kommune. 


GøyAFTER-PARTY

For all of you who came to our festival the 19th-21st of August, this will be a follow-up party! For everyone else, you'll be able to take part of this amazing community. Unfortunately our Sunday acts didn't get to perform, but if you thought they were cancelled, you were terribly wrong! Therefore, we're inviting all of you to Hausmania the 10th of September in true gØya spirit. You'll recognize the colours, the vibe, the music and everything you might miss from our festival. We'll also open the doors for your friends who were left home with FOMO that weekend! 

Location:Hausmania, 

OsloLine-Up:

- Tari-Q (22:00 - 23:30)
- Turmiks (23:30 - 01:00)
- Beck (01:00 - 02:30)

Cover:

- 300 kr
- 350 kr in the door.

STREETBACKBOYS I FLERBRUKSHALLEN

JAVIIS is joining SBB. That needs to be honored with an intimate celebration with new and old friends. We are really excited to have an event at such an iconic venue as Hausmania.Residents DJs: 


22:00 - 03:15

JAVIIS /Alula tunes/streetbackboys (de)
Per Wärlander /streetbackboys
Joel Fredholm /streetbackboysPA: Funktion One Links:::
Javiis:
https://soundcloud.com/javiis_bremenSbb:
https://www.instagram.com/streetbackboys


:::Our Policy:::
We expect our guest to be open towards others, regardless of their origin, sexual orientation and religion.:::Come as you are and take care of each other::: 

LIVE AIDS TIVOLI
-TIVOLI WITH INTEGRITY-


Oslo's nye støyrock-klovner LIVE AIDS inviterer til TIVOLI. Dette blir en impulsiv natt med mye improvisasjon og generell galskap. Med på laget for kvelden er en ganske underholdene liste med imponeringsartister:

Human Trance: Visuals, Samples ++
Espen Fladmoe Wolmer: Trommer++
Morten Eggen: Bass/FX
Benjamin Aaron: Gitar/Vokal/Synth
Christer Jarnvig Jensen: Gitar/Vokal++
Vidar Anker Filion: Bratsj, Synth, Perk++
Eivind Schou: Fiolin
Bjarte Lund Rolland: Gitar
Thomas Eggum: Bass+
Linn Frostad: Cello
Lina Teir: Fiolin
Torgeir Waldemar: Lap-Steel
Sten Ove Toft: Noise
BANGS!: Vokal, Noise
Petter D12 Frydenlund: Vokal, Perk++
Torje Hanssen: ??
Marius Dokken: ???
Simen Nyutstumo Stensland: Tech++
Fredrik Falk: Tech++

Gratis ansiktsmaling v/Synne Værnes

Live Aids Tivoli er stolte over å presentere Oslos beste og mest ydmyke nærmagiker –Ole Skellington! Magikeren kommer til å mingle rundt og legge til et uforglemmelig, underholdende og unikt element til vårt event. La deg forbløffe av magi på nært hold, og pass for all del på lommebøkene og klokkene!! CC: 100 kr
20 år
Doors: 23:00

Klikken - En støyfestival med alt fra Avantgarde til Berlinerskoleover to dager! 

Dørene åpner kl 19.00 begge dager.
20 års aldersgrense
CC: 200kr(dagspass), 300 kr(festivalpass)

PODIUM

Tim Høibjerg 
"Dismounting Body"
27th August - 11th SeptemberOpening: 
Friday 26th August 1900-2200
Opening hours:
Saturday-Sunday 1300-1700


Welcome to the first opening of the season with Tim Høibjerg "Dismounting Body".Høibjerg’s work takes place between the virtual and the physical, moving between digital software, animation, textile, and sculpture. Exploring perceptions of fiction and reality, he aims to create tension between what is interpreted as familiar on the one hand and unfamiliar on the other. By utilizing modern technology and software, he often manipulates subjects and objects which embody a sense of fantasy or play. Through such methods, he aims to challenge the binaries and borders of us and them, us and another, us and the other.In “Dismounting Body“ Høibjerg has placed his work within a speculative scenario where natural reproduction is rendered obsolete and synthetic biology reigns. No longer at the center of the universe, will humankind settle into an existence defined not by individual exceptionalism but by how much we can be more than human? Will we transcend age-old boundaries of social background, gender, sexuality, and consciousness to become immortal post-humans preserved in simulation for all eternity? Or will we lose our purpose only to become enslaved by tyrannical technology?Tim Høibjerg holds an MFA at the Royal Academy of Fine Arts in Stockholm (2021) and a BFA at the Academy of Fine Arts in Oslo, Norway (2019). His work has been featured at MELK (NO), QB Gallery (NO), and Konstakademien (SWE), among others. In 2020 he was nominated for “Artist of the year,” where an exhibition at Sørlandet Art Museum followed.Project supported by Kulturrådet.

Oslo Dub Club og Get Ready! har den STORE glede av å kunne invitere til en ny runde DEEPER ROOTS på Hausmania! For dere som har vært på de allerede legendariske Deeper Roots-kveldene tidligere, så veit dere hva dere kan vente dere: Fantastiske vibber, killer tunes og heavy lyd! 

Navnet på kvelden, Deeper Roots, peker på kveldens musikalske fokus: Det graves ekstra dypt i plateboksene og det trylles frem både klassikere og killer obskuriteter som følger roots-musikkens utvikling og tråder fra røttene på 60-tallet og fram til begynnelsen av 80-tallet.....dette blir deep, rootikal & heavy; fra ska og rocksteady til roots’ens og dub’ens gyldne periode på 1970-tallet og litt utpå 80-tallet. Get Ready!-gjengen pluss gjester sammen med the mighty Roastfish & Cornbread Sound System - dette blir seriøs reggae-lyd, et hett dansegulv og herlige vibes! 

Åpent 22-03, 100 kroner inngang, 18 års aldersgrense

Da var det nok en gang klart for en ny runde med Cirka Loka. Så finn fram klovnenesa og gjør deg klar for nye klovnestreker. For med utstrakte armer og bein ønsker vi deg hjertelig velkommen! Cirka Loka har vært, og skal være, et samlingsted for hygge, glede, smil og latter, og denne kvelden er intet unntak. Med vår humoristike vri på hva en klubbkveld innebærer har vi forsøkt å gjøre Oslo LITT gladere. Og det er kjernen i hva Cirka Loka handler om; det er lov og ha det gøy! Vi lokes!
----------------------------------------------- djs
 Lok O motiv 
 Lok skywalker 
 Lokopeden 
 Ove Lokøye 
 Lucky Lok 
 Kaptein Lok Deko by: DunderDeko 

Drum and bass
"That Night" 1st editionredline (Est) 
Biohazard_crew, Bass Kick, Attic Bass
https://www.facebook.com/iljakorolevitch
—————————-
Kling (Est)
Tartu Massive
https://facebook.com/Originalkling
—————————-
Infrag (Est)
Attic Bass
https://www.facebook.com/Vladimir.infrag—————————-21.00. - 22.00 redline
22.00 - 23.00 Kling
23.00. - 00.00 Infrag
00.00 - 01.00 redline
01.00 - 02.00 Kling
02.00 - 03.00 Infrag
------------------
@Hausmania Oslo 
(Hausmannsgate 34)
ID: 18 yrs 
Ticket 150KrSupport:
https://www.facebook.com/attic.bass.ee
https://www.facebook.com/biohazard94crew See less

ONE FAMILY SOUNDSYSTEM

One Family Sound System inviterer Roots Invasion Sound System til en legendarisk meet-up! FREDAG 12. AUGUST på Hausmania kjører vi i fine style & fashion. Det blir roots, culture, dub & dub igjen, powered by One Family Sound System. Vi gleder oss masse, og pakker bagger med fyah tunes! Forvent seriøs ild og heavy bass pressure fra start til slutt! So put on you skankin' shoes and come shake out your blues!

21:00-03:00
CC 100,-

Verdens Lengste Sommer

Den første uka i august spiller vi verdens lengste improshow på Hausmania Kulturhus.Det varer i syv døgn, uten pauser, hele dagen, hele natta. Du kan komme når som helst.Vi låser oss inn på Hausmania!

Ellen Andenæs Sekulic
David Kløve Kjernlie
Erik Goplen
Tevje Espeland
Philip Helgar
Kristian Bakke Kilde
Tobias Kolbjørnsen
Peter Kolbjørnsen
Brita Gram Økland
Jonas Bern
Mikkel Møystad


DET KOMMER OGSÅ HELT SINNSYKT MASSE GJESTER OG MUSIKERE UNDERVEIS! 

SEASIDE PICNIC X EXIST

Kl 18.00, lørdag 30. juli.

CC: 290 kr

https://tikkio.com/tickets/31103-seaside-picnic-x-exist?mibextid=CqRI5M&fs=e&s=cl&fbclid=IwAR1kt0XyKvQVAfLQ_kmIRwa2qxnnUQBMMN8SMcn83RI0KLDjy2MzGgR5JKs

Line-up:

MUQATA’A (PS) @muqataa
SAINTE MARINA (LB) @saintemarina
MORTEN HD (NO) @mortenhd
VILDE (NO) @vild_e_
SNORRE SJØNØST HENRIKSEN (NO) @onlylistentoboathouse
KUJO (LB) @modularmind

*program is subject to change

"For this edition of Seaside Picnic we have teamed up with Palestinian initiative Exist, which grew out of Ramallah in 2019.Our kinship has grown out of a mutual belief in the transformative potential of art and music.We see each other through a distorted mirror. It is made of oil, the lubricant of the capitalist war machine.We become the solvents, molecular, we mutate through our art, disrupting and dissolving the iridescent surface in which our warped reflections in turn veil the botched power structures, the colonialist ghost mazes which in reality constitutes the foundation of our post-globalized contemporaneity."

01–06/06/22

Hausmaniafestivalen 2022


01.06

Flerbrukshallen: Festivalåpning

Retten til byen! Seminar og visning av filmen Push - Hvem eier Oslo? Gratis inngang og gratis mat til de første som kommer.

Doors: 18.00


02.06

Flerbrukshallen: Konserter, feedback og hjemmelagd suppe.

Konserter:

Alle Gode Ting
Norsk Råkk
Helmer
Slug Boys

Doors: 19.00
CC: 100


03.06

Bakgården: Konserter fra kl 17.00 til kl 23.00.

Konserter:

Hudkreft
MOKRI
HYENE
Anti Social Rejects
Lazy Sodz
Den Elektriske Tannlegestolen

Doors: 17.00
CC: 100


Podium
: Whose Museum.
First Annual OsloUntalented Show

Kl 17.00

Kafe Hærverk: BurningMotherfuckers & Live Aids.

Kl 20.00
CC: 200


Flerbrukshallen
: Klubb, Skankin Oslo. Kl 23.00 til kl 03.00.

CC: 150 (eller 50 ved kjøpt inngangsbillett til bakgården)


04.06

Bakgården: Konserter fra kl 14.00 til kl 23.00

Konserter:

Dromedar
The Pueblo & Alex
Mr Orkester, Beken & Slagverk
ΦΦ96
Stuetrent
Burning Motherfuckers
Dynamilla
Oslo Hardkor


Flerbrukshallen
: Klubb, Roots Invasion. Kl 23.00 til kl 03.00.

CC: 150 (eller 50 ved kjøpt inngangsbilletttil bakgården)


Hotbox
: Støyfest 22.

Doors: 16.00
Gratis inngang


Kafé Hærverk:
Musikkfest: DNA?AND?

Kl 14, kl 16 og kl 18.
Gratis inngang

05.06

Bakgården: Marked med verdens beste Egget Loppis.

Gratis inngang.


06.06

Flerbrukshallen: Døll Mandag - Festival Hangover. Mr. Orkester speller tunes. DJ Takras på decksa. Gratis inngang.


Bli med på årets feteste festival!

20–21/05/22
KLIKKEN – Støyfestival

@Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus


PROGRAM

20.05
Eirik Havnes
Wolf and the Gang
Christian Blandhoel
Elektro Diesel
Napalm Jugend
Bjerga/Lie
Lahestan
Mauricio Balma

21.05
S.J.E.L.
Aslaug Marie Holgersen/Ernst van der Loo
Hausmaniacs
WintherStormer
Dave Procter
Untermensch
Kaj Aune/videoElectrond

CC: 200 (dagspass), 300 (festivalpass)
ID: 20 år
Dørene åpner 19.00 begge dager


Link til event

19/02/22

21:00–03:00

NOMADEN Dancing – Call of the Wild

@Flebrukshallen

It has been so long since our last gathering. We are tired and weary of spending time on our own. But something is stirring... We feel it in our hearts. The wild is calling to us once more. The beat of the jungle drums is drawing us in with hypnotizing rhythms. Something deep in the heart of the forest is coming alive, and it needs our collective energy in order to survive. Are you ready for another adventure?

On this journey, we will be guided by these experienced travelers:

21:00–22:30 – Kevin Granstrøm
22:30–00:00 – Pahlm b2b Cecilie Strømsheim
00:00–01:30 – Blank Pattern
01:30–03:00 – Matiago

Dress code: Colorful and fit for the jungle!


Link to event

18/02/22

Fra kl 20:00

ANTI SOCIAL REJECTS // ROTVELT // HOTBOX // TAA ROO

@Flebrukshallen


A.S.R.
leverer rå kampsanger i old school punk/hardcore-stil. Konfronterende, rebelsk og fiendtlig overfor øvrigheten. Låtene er fulle av engasjement med energisk nærvær. Vokalen er direkte og in-your-face. Tight, men samtidig bråkete og intenst og med en sitrende mellommenneskelig energi. Det kan handle om rusreformer, hatkriminalitet, forbrukersamfunnet, oljenæringa eller å være sin egen (u)lykkesmed. –Karlsøyfestivalen


Oslobandet ROTVELT er en trio som speller punk, rock og punkrock. De synger på norsk om hunder og katter, drittsekker, veggismat og tjukkaser foran scena. Rotvelt skyter melodiøse rockrop fra hofta med referanser fra britisk punk og gammel hardcore, og gir deg “in your face” opplevelse av den gamle skolen hvor alt fancy stuff har blitt fjernet til fordel for musikken.


HOTBOX
er kort fortalt støykonserter inni en gammal Mercedes med to kajakker på taket - korte, eksklusive og intense lyd-og-lys-opplevelser som har det med å blåse publikum av banen. Om man skulle være et tilfeldig vitne til en av seansene deres, ser det rett og slett ut som noe ulovlig skjer. Sjekk ut taggen #hotboxnoise på Instagram for en smakebit. 18 februar flytter de seg ut av bilen og inn i flerbrukshallen.


DJ Taa Roo:
Det finnes ingen andre DJer som kan utfylle mellomrommet mellom disse tre bandene bedre enn selveste Taa Roo. Det er verdt turen kun for å få med seg skattene Taa Roo speller opp i løpet av kvelden.


Doors: 20:00
CC: 150/100 (student, Hausmanitt)
ID: 20 år


Link til event

17/02/22

Kl 19:00

Hausmansk Aften – 1st edition: The artists are present

@Flebrukshallen

Hausmansk Aften i Flerbrukshallen på Hausmania Kulturhus! Et deilig utvalg av husets kunstnere viser frem hva de jobber med. Det blir musikk, utstilling, foredrag og Hausmansk stemning.


Kveldens kunstnere:

Chris Erichsen
Åse Karlsen
Morten Minothi og Kenneth Korstad Langås - HOTBOX
Victorious Art
Lars Sandås
Annette Stav
Espen Sørlie
Christian Hennie

Kveldens DJ: Anka Nordenborg

//

Chris Erichsen
En vakker dag under den pandemiske unntakstilstanden fant Chris Erichsen seg selv midt i et ikke-planlagt soloprosjekt. Gitaristen fra The Aller Værste!, Ratataboo og Chris Erichsens Orkester kommer nå ut av mørkerommet med et knippe tekster og låter sterkt prega av tilstanden vi ennå ikke er helt ute av. Han stiller i første omgang med en smakebit bestående av stemmen, ikke noe annet. Gitaren og alt det andre kommer i neste omgang.

Lars Sandås
"Everyone is fat er en serie malerier, tegninger og grafikk som på ulike måter tematiserer det å leve i et kapitalistisk samfunn, og hvordan denne tilværelsen påvirker kroppene og sansene våre, drømmene og følelsene.
Tittelen Everyone is fat baserer seg på ideen om at samtlige voksne mennesker i vårt kapitalistiske samfunn er feite, ikke nødvendigvis i betydning overvektige, men i en eller annen forstand, fordi alle overkonsumerer ett eller annet. "

HOTBOX
Morten og Kenneth (HOTBOX) slakker strikken og forteller/viser nye idéer og potensialer for improvisert samspill. En åpen dekonstruksjon av egen praksis. Kroppslig lytting og smarte triks.

Victorious Art
Velkommen til å markere Valentinsdag med å se på bildeserie "The Seven Stories" fra Victorious Art prosjektet "Artistic Solidarity for LGBT Uganda". Målet med prosjektet er å bruke kunst til å øke bevissthet og sette i gang samtaler om utfordringer i LHBT-samfunnet i Uganda og i andre deler av verden der kjærlighet med en av samme kjønn er kriminalisert.


Doors: 19:00
CC: Gratis
ID: 18 år

14/02/22

21:00–01:00

Døll mandag

Skaset/Oxem/Fariello // Mikael Szafirowski + Marie Kaada Hovden // Alex Riva

Helga er over, amatørene har gått hjem og du har endelig fri? Da er det klart for Døll mandag - en leikestove for musikanter, bararbeidere og alle andre som syns mandag er en fin dag for å oppsummere livet, kjærligheten og døden!


PROGRAM

20:00-21:00
Skaset/Oxem/Fariello
Mikael Szafirowski + Marie Kaada Hovden
Alex Riva

CC: 100


21:00-01:00
DJ Anka
DJ Unge Christer
BJ Dangs

CC: Gratis


Link til event

13/02/22

12:00–17:00

EGGETLOPPIS // HAUSMANIA

Det er tid for årets første Eggetloppis-marked på Hausmania Kulturhus, søndag 13.februar. Ta med deg en venn, hunden eller kom alene som du er og hygg deg sammen med oss på markedsdagen!

I ekte eggetloppis-stil har vi med oss en fantastisk dyktig og kreativ gjeng denne gangen også. Det blir vintageskatter, lopper, kunst&håndverk, vinylplater og kaffe! + masse kjærlighet.

Vi tar hensyn til smittevernsreglene og vil ha smitteregistrering ved ankomst! Antibac-stasjoner blir også satt opp. Vi ber deg om å bli hjemme dersom du er i risikogruppen, har symptomer eller er sjuk. TAKK!

19/12/21

Juleavslutning

@Flerbrukshallen 

Velkommen til årets juleavslutning i konsertserien CURRENT//LY.
Kom til flerbrukshallen på Hausmanias kulturhus for fantastisk og nyskapende musikk, topp stemning og uforglemmelige opplevelser.

Kveldens husband er trioen Kathrine Kirkeng Oseid(sax), Magnus Løvseth(tuba) og Eirik Sanner(euphonium). I tillegg vil dere få høre to verk for baritonsaxofon med Helga J. Solstad og Silje E. Varhaug. Det blir episk!

Har du et instrument- ta det med, så kjører vi jam i ekte
CURRENT//LYstil etterpå.

Velkommen!

CC: Valgfri donasjon
Doors: 19.00

17/12/21
KLIKKEN

@Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus

«Klikken» er Øyvind Hellners nye konsertserie. Klikken vil bli arrangert med jevne mellomrom på Flerbrukshallen. Improvisert og støy musikk vil stå i fokus.

PROGRAM

«FRVLDZ» - Ingrid Frivold
Eirik Havnes
Øivind Olsen
Aleksander Haugen
BLANDHOEL/Christian Blandhoel
Håkon Lie Solo
Wolf and the Gang

CC: 100
ID: 18 år
Doors: 18:00

13/12/21

19:00–00:30

Døll mandag

Ronny Ver // BANGS // DJ Ubetalte inkassokrav // Liv Hilde

Helga er over, amatørene har gått hjem og du har endelig fri? Da er det klart for Døll mandag – en slags leikestove for musikanter, bararbeidere og alle andre som syns mandag er en fin dag for å oppsummere livet, kjærligheten og døden!

Kveldens DJs er Liv Hilde Dimmestøl og DJ Ubetalte inkassokrav aka Jørgen (bartender fra Hør Hør, Hærverk m.m). I tillegg blir det minikonsert med pønkebandet Ronny Ver og solokonsert med BANGS.

Det kaotiske og aggressive bandet Ronny Ver er klare for en døll mandag. I deres musikalske delfiakake har de erstattet sjokoladen med hardcore punk, per-kjeksen med støy, marsipanen med svartmetall og geletoppene med politisk satire. På en livescene er Ronny Ver en energikraft som definitivt kommer til å få rockefoten til å rikke.

BANGS er alteregoet til vokalist og låtskriver Ingvild Andersgaard og den ultimate penismisunnelse manifistert i trap-aktige beats med noize-elementer og en stemme lagd av sandpapir og ringblomstsalve. BANGS er et relativt nytt blad som fortsatt utforsker sitt eget musikalske uttrykk and will keep doing so så lenge hun føler for det.

Link til event

12/12/21

12:00–17:00

JULEMARKED EGGETLOPPIS // HAUSMANIA


Søndagen 12.desember er Egget Loppis tilbake på Hausmania Kulturhus og steller i stand et heidundrandes fint julemarked! Leter du etter den perfekte julegaven i tillegg til at du ønsker å støtte små/lokale aktører? Eller bare rett og slett komme i skjønn julestemning? Vi har med oss den herligste gjengen til årets julemarked og vi lover at du kommer til å bli inspirert, sjarmert og definitivt finne noe som du leter etter! Hold av datoen, kom som du er og kos deg sammen med oss på Oslos koseligste julemarkeder i år!

Link til event

11/12/21

Kl 19:00

OH YEAH TIGER x NO INCOME HOUSING


OH YEAH TIGER slipper endelig første del av sin kommende debutskive Good Solid Business Enterprise, og feirer med vårt favorittband No Income Housing lørdag 11. Desember! Sett deg på din helt egne stol i en ekslusiv atmosfære og nyt 3 x norske gutteband som synger på engelsk om når livet skuffer. Masse musikk du ikke har hørt før, fra de beste bandene i den norske alternativposthardcoreprogindieundergrunnsscenen!

CC: 150

Link til event

03/12/21

20:00–03:00

OSLOS SUBKULTURELLE INFOTAVLE – VINTERFEST

@Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus


Bli med å ringe vintermørket inn med Oslos undergrunn på en av byens virkelige fristeder, Flerbrukshallen på Hausmania. Oslos Subkulturelle infotavle runder hvert øyeblikk 10.000 medlemmer og den subkulturelle kulturaktiviteten i byen reiser seg fra korona'n med feit musikk og god stemning fra noen av fanebærerne i Oslos undergrunn.


PROGRAM

Det blir DJ-maraton med gamle og nye venner fra både Taxi take away og strøka rundt!

DJ MARIA starter hele ballet. Hun var en flittig bruker av DJ pulten på Taxi med en forkjærlighet for gamle norske revyviser. Her er det bare å synge med for å varme opp til resten av kvelden!

DJ MONIKA lover 100 % svensk musikk. Punk, rap og pop.

DJ LIV HILDE er en av Døll Mandags trofaste slitere. Gitarist med hang til spacerock og annen rock. Har også en finger med i spillet på RadiOrakel! Spiller alt fra Velvet til Sonic Youth.

DJ PARALYTIK aka Kim lirer av seg fete beats og rullende bass til dansegulvets forlystelse.

DJ SZöGLETES har hengt rundt på gamle Taxi både foran og bak spakene fra sin spede 'ungdom'. Spiller i et fælt punkeband gjør han også! Han lover en salig blanding av jazz, dbeat, prog, avant, punk og crust.

DJ JAKOB er han med kilten og bassen. Han har dessuten vært ute en vinternatt før. På 80 -tallet gikk det i hanekam og denslags, men ingen forpliktelse til å spille punk av den grunn. Derimot lover han funk, soul og house! Spilte dansbart og snasent på siste Døll Mandag!

DJ STU bør være kjent for alle som har hengt på Taxi, siden han sto både bak tappekrana og bak DJ-spakene. Det blir et gledelig gjensyn med musikk fra den dype enden av det elektroniske bassenget!

DJ EVEGHOST er kjent fra DJ-duoen Strategy som hadde base først på Taxi og siden på Revolver. Det blir en blanding av psych, glam, weirdo music og lofi elektronisk musikk med 'questionable themes'.

LADY LINDA aka Linda Nicohallaisen speller concious dub og reggae til øynene blir våte og tærne blir varme. Her blir det max rasta og njet batty boy fra sounden. Lady Linda var fast inventar på Taxi, ihvertfall på søndager.

DJ ØRNEBROR aka Øyvind 'Ørnebror' Brungot Dahl har hatt føttene godt planta i motkulturen siden han dro sitt første drag av frihet en gang på 90-tallet. De siste 25 åra har han hatt fingra langt nedi ei honningkrukke av jazz, pønk og old school internett. DJ Ørnebror speller feit folkemusikk fra Afrika, Midtøsten og India for å nevne noe. Klubb Ørnebror har tidligere holdt hus på Taxi Take Away og Klosterenga Café.

DJ FLATMOëT er egentlig trommis. I ganske mange band også. Han debuterte som DJ på en Døll Mandag i oktober - 21 og har rett og slett fått dilla etter det. Ung, ivrig og lovende! Av sjangre er vel ALT ganske dekkende! Eklektisk får vi vel kalle det!

DJ JENSMACHINE er en av de som jobba lengst på Taxi take away! Det sier jo ikke lite bare det. Han lover bl.a. skitten sexistisk hip hop av det gamle slaget!

DJ ANKA er grunnlegger av infotavla og har holdt Oslos undergrunn ekte og farlig siden 80-tallet. Anka har vanka og jobba på alt fra Cordial til Taxi Take Away opp gjennom åra og kan sies å ha både laud og doktorgrad i Oslos uteliv. Ellers er hun stort sett å finne under grantrærne på Krokskogen. DJ Anka spiller folkemusikk, verdensmusikk og grumsete klassikere sånn at føttene automagisk finner veien ut på dansegølvet.

CC: 100

26/11/21

kl 21 - 03

Konsert og klubb: Rudie Sounds 10 års jubileum + MT Hammed

Rudie Sounds så dagens lys for ti år siden, da Miguel og Freddy møttes på en bar i Gamlebyen. De hadde en dyp, felles interesse for vintage, jamaicansk musikk. Dermed var Rudie Sounds født. 
Ti år senere har de spilt over hele Europa, over hele det amerikanske kontinent, på Bali og i de fleste kroker av verden ellers. Og jubileet må selvfølgelig feires med en helaften på Oslos storstue for jamaikansk musikk – Hausmania.
For å feire denne begivenheten har de fått med seg det legendariske oslobandet MT Hammed, Norges eldste skaband, som har satt fyr på norske konsertscener siden 1989. Skaband blir forøvrig litt enkelt, for her kan du forvente både 2-tone, calypso og reggae også – en perfekt kombo med Rudie Sounds sine eksklusive, jamaikanske rytmer på original sjutommere.
Full fest for «bursdagsbarna» blir det, med band og dj’s fra kl 21-03. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av!

Aldersgrense: 20 år
CC: 100

Vi har tar cash og kort i døra og forhåndssalg har vi her:
https://mthammed.ticketco.events/.../rudiesounds10_feat...

Forhåndssalget stenger kl 17.30, men billetter selges i døra!

24/11/21

Kl 18 - 23

Meetup for produsenter

LOUD! inviterer til meetup og uformelt julebord for kvinnelige og ikke-binære musikkprodusenter og aspirerende produsenter i Flerbrukshallen på Hausmania 24. november kl 1800. Det blir et kort program med vekt på erfaringsutveksling og nettverksbygging, deretter mat og drikke. Arrangementet er gratis og har begrenset antall plasser. For at flest mulig skal få plass, og så vi ikke må kaste mat er påmeldingen bindende. PÅMELDING: https://forms.gle/g1N4s4CSSSUFZJ1Q9Spørsmål om arrangementet kan rettes til sofie@jmn.no.

15/11/21

Kl 21 - 02

Døll mandag m/Benedikte, Jakob og Anka

Helga er over, amatørene har gått hjem og du har endelig fri?
Da er det klart for Døll mandag - en slags leikestove for musikanter, bararbeidere og alle andre som syns mandag er en fin dag for å oppsummere livet, kjærligheten og døden!
Det kan forventes dj'ing og en og annen livekonsert m.m.
Om kveldens gjester:
Benedikte er hun med trommestikkene, Jakob er han med bassen og kilten. De spiller bl.a. i Stabeis. På Døll mandag skal de spille musikk fra pc.
Spacerock, punkrock og annen rock!
Anka spiller når det er røykepause.

14/11/21

Kl 12-17

MARKED m/EGGETLOPPIS + HAUSMANIA

Hjertelig velkommen til sen høstmarked på Hausmania Kulturhus sammen med Eggetloppis & Hausmania - søndag den 14.november 12:00-17:00.

Det blir duket for marked både ute i bakgården og inne i Flerbrukshallen! Igjen er markedet fullspekket av kunst&håndverk, rariteter, planter, secondhand- og vintageskatter ++!

Kom som du er, vi storgleder oss til å se deg:)

13/11/21

Kl 22

LÆGMOBBXWAVYCLUB

LÆGMOBBXWAVYCLUB presenterer

23:00-00:30
GÆSTEGUTTER***
EV30***
BIG CRISTO***
RICC NIXXON***
YOUNG MONC***
MIKKE FLUS***
AMU***
SUBARU***

DJ 60K 22:00-23:00
DJ Gen Teko (ENTERTRIBE) 00:30-03:00

18+ cc 150kr

Finn billetter

12/11/21

Kl 20 - 03

HUDKREFT + LAZY SODZ + DØDSDØMT

@Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus

FREDAG 12.11 kjører vi full on pønk kveld i flerbrukshallen på Hausmania! Tre av de feteste banda vi veit, here you go:

HUDKREFT

Hudkreft er en gjeng sinte unge kvinner (og mann), som tar ut frustrasjonen gjennom hardtslående pønkelåter om alt mellom himmel og jord. De har holdt på i rundt fem år, og nå er endelig debutskiva her. «Nevemagnet» kan skilte med en god mottakelse, deriblant en femmer i Aftenposten. Skiva er Hudkreft sin eksperimentelle entré inn i den voksne musikkbransjen, og de takler det hele med den ungdommelige friskheten de alltid har hatt, kombinert med en ny profesjonalitet. Albumet byr på en miks av artig ska, rock og klassisk pønk og er et hatbrev til alle verdens Nevemagneter, enten det er snakk om tafsete politikere, norske terrorister eller pønke-elitister.
Ellers, har gjengen spilt på en rekke anerkjente scener i Oslo og omegn, med høydepunkter som Klimastreiken foran Stortinget i 2019, Vill Vill Vest, Klubbøya, By:Larm og egen slippfest på Blitzhuset med over 200 i publikum.
Du er herved invitert til Hudkrefts kjefte-fest!

LAZY SODZ

Lazy Sodz er like ”hot” som et pissehøl i snøen, er bleike som et lik og lukter dritt!
Kommer fra Oslo. Spiller ”old school” punk rock! Startet opp i februar 2018, og har spilt en rekke konserter i Oslo og østlands området. Settlista består av egne hits, og schlägers fra ”old school” band som bl.a; Kjøtt, Hærverk, De Sjenerte, Betong Hysteria og Svart Framtid.
Lazy Sodz er representert med tre egne låter (”Telefonangst”, ”Nyhetene” og ”Jævla fant”) på de tre norske punk rock samleskivene ”2019: Pønk i Norge” LP, ”Real Punk Rock Music Is Not On Radio vol.4” LP og ”Real Punk Rock Music Is Not On Radio vol.5” LP. Har gitt ut kassetten/CD´n ”Lazy Sodz - På vei til hælvete” i 2019 og 7" vinyl "Lazy Sodz-EP" i 2020. Skal spille inn LP i januar, som slippes i løpet av 2022.

Anders Vatle Borger - Gitar & vokal, Kjetil Andersen - Bass & Vokal, Thomas Lønstad - Trommer

DØDSDØMT

Dødsdømt er et HCband fra Horten, som spiller en variant av den velkjente Vestfoldhardcore'n.
De har holdt det gående i en mannsalder, men er fremdeles "sinte unge menn", sultne på å dele frustrasjon og faenskap.
Med ny 12" og enda nyere 7" i bagasjen er bandet dødsklare for å blåse støvet ut av PA systemet på Hausmania

Doors: 20.00
CC: 150 kr/ 100 kr (Hausmanitter)
Aldersgrense: 20 år

Finn billetter

11/11/21

Kl 20

Searching for Management

@Flerbrukshallen, Hausmania Kulturhus

Searching for Management is a novelty on the European music scene. Searching for Management performs music from the border of IDM, Trance and Techno genres using acoustic and electronic instruments. There has been no such live act in Europe before.

Searching for Management:

Our duo searches for the future in the echoes of the past, by utilising the present. We play energetic and fast-paced music, but we don't avoid the ambient and complexities of IDM (Intelligent Dance Music).

We started our collaboration a few years ago. We used to perform
in several bands together, and we quickly realised that musically we disagree in many regards. And it's been this very difference that has become the foundation for our new project.

We combine the potentials of instruments and devices typical for electronic music (such as sequencers, samplers, synths with various effects) with the liveliness and dynamism of the
sound of acoustic drums. Our exploration results in a surprising, energetic mixture that smoothly puts a listener in a kind of positive, musical trance, musical adventure, and unique experience.

Each of our concerts has a particular structure. We shape some aspects of its form, while the content that fulfills it sometimes comes as a surprise.

How's that possible? Well, we love to fall into the depths of improvisation, lapsing into various musical worlds.


SEARCHING FOR MANAGEMENT IS:

JAKUB SZWARC:
A drummer, composer, teacher. Jakub is a MA student at the Institute of Jazz and Stage Music at the Academy of Music in Poznań, Poland. He's a drummer, composer and producer in several bands, including Searching for Management, Smutne Piosenki, Plondra, Korpo, Black Noise. Jakub is also a drum teacher at the private school Gaudiumet Studium, and a secretary of the Around Song Foundation, and is also involved in its charitable and social activities.

MICHAŁ RUKSZA:
A pianist and synth player. He studied at the Academy of Music in Poznań, Poland. Michał co-creates several artistic projects, exploring and processing various music genres. He's a member of Searching for Management, Smutne Piosenki and Korpo bands.


Doors: 20.00
CC: 100 kr

Finn billetter

10/11/21

Kl 19

PULSANCE (Heikinheimo-Eiskonen)

Live at Flerbruksen scene + live-stream

PULSANCE is an interdisciplinary duo project featuring two artists from Finland; drummer Ilmari Heikinheimo and dancer Jonna Eiskonen.

This performance explores with the different roles of the improvising musician and dancer - how to take them closer to each other by approaching the movement as vibration - and vice versa; creating music from a pespective of conscious movement in time.

This performance is also one of Ilmari Heikinheimo’s master projects for Norwegian Music Academy (NMH).

Tickets for the live performance:
100kr from the door (NMH students for free).


Facebook live-stream online event is free of charge. link to the online event here.

30/10/21

Kl 19. Konserter fra kl 21

Vernissage:

Arturas Aleksandravicius og Sindre Foss Skancke - med konserter!

Artur og Sindre har lagd to spektakulære vegger inne og utenfor Hotbox på Hausmania. Artur har et pågående prosjekt hvor han har malt veggen ut mot elva i nesten 40 dager, en vegg som er rundt 25 x 15 meter, og han er den du har sett i vadere og stige ute i elven og snart med klatreutstyr oppe på veggen. Sindre Foss Skancke har malt en vegg inne i Hotbox sitt lokale på Hausmania på 15 x 4 meter og er et heftig svart/hvitt organisk/abstrakt maleri.

Konserter denne kvelden:

Noisestar and the fall of Rome

et band som beveger seg i et melodiøst støylandskap. Elementer fra instrumental hiphop og industri, samt en stor forkjærlighet for eldre filmsoundtrack dratt gjennom et lass av effektpedaler. Etter en meget aktiv periode med en rekke konserter i flere land gikk prosjektet i dvale, men har nå sakte men sikkert begynt å rasle med sablene igjen.

Agent Cooper

Neonlily 

https://soundcloud.com/liliana-borge/be-irrational-pull-my-triggers

Caveman and the Dentists Dental probe horror show

(Hotbox og Arturas Aleksandravicius på vokal).

Hotbox er noise/impro på høyoktan som regel i en bil som har turnert over hele verden. På festivaler, inne på Blitz, inne på gallerier, på gata i Hanoi eller på Oslo barnepoesifestival. Neste år booka til blant annet Melafestivalen og Risør kammerfest. Hotbox er støymisjon og støy til folket, og består av Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Korstad Langås.Artur bidrar med heftig vokal på kveldens konsert.

Bli med og feire disse to glitrende kunstnerne og musikerne og opplev Hotbox som et nytt fett rom Sør For Komfort i Oslo!

10/10/21 

kl 13:00 - 17:00

Høstmarked i bakgården

Huset med det rare iinviterer til brukt- og raritetsmarked!

Hjertelig velkommentil høstmarked i bakgården på Hausmania, søndag 10.10.21.

Kunst - bandmerch -Hausmaniahonning - Performance - musikk, liv og røre!

Musikk:
Sankung Jobarteh spiller kora
TBA

Det er flere ledigebord fortsatt og fortsatt mulig å melde seg på. Henvendelser sendes til:
arrangement@hausmania.org

11/09/21 

Underworld Of Disease + TBA

Et av Hausmanias lengstlevende husband spiller konsert i Flerbrukshallen på Hausmania lørdag 11. september. Et bråkete takras av et psykedelisk rockeorkester med røtter tilbake til den russiske tundraen i forrige årtusen - du har muligens hørt bedre men du har sjelden hørt maken  

Dørene åpner 21.00 og bandet går på scena 22.00ish - velkommen! 

Med mulighet for et band til.

100 kr. i døra.

 04/09/21 

BANGS + DJ Ugly Grrls

BANGS aka Ingvild Andersgaard har brukt c`rona-tida frem til nå på å lage no ny musikk. Nå er det på tide å teste ut hvordan det høres ut live! Fredag spiller BANGS på Gjøvik og på lørdag tar hun turen til flerbrukshallen på Hausmania AKA hjemmebanen.

Musikken er godt plassert i pop-feltet, men har også elementer fra ambient, grime og soul. Hvorfor si mer, kom og sjekk det ut sjæl da vel?

Ugly Grrls stiller som DJs og trolig blir dette en helt spesiell kveld. Av mange grunner.

Bandet:
Ingvild Andersgaard - vokal
Simen Nyutstumo Stensland - Keys

Dørene åpner: 20.00

18 år
CC: 100,-

28/08/21

HAUSMANIAFESTIVALEN 2021

Hausmania trommer sammen til festival OG det er musikkfest! Enda et år feirer vi bursdagen til Hausmania Kulturhus; en av Oslos siste skanser for motkultur og anti-normativitet. Bakgården fylles med deilig musikk i ekte Hausmansk ånd og du er hjertelig velkommen.Det blir nydelig mat og ditto drikke til priser i Hausmanias ubestikkelige ånd. Det hele blir naturligvis servert i coronasafe stil & fasong. Security tight - but polite.

PROGRAM

Bakgården:

1500 - LUPA
1600 - JEMTERUD / BRUNGOT / HATLEVIK / QUARTET
1700 - WILD MAN RIDDIM
1800 - HUDKREFT
1900 - HAYEMINOL
2000 - PUEBLO & ALEX
2100 - MOE
2200 - DROMEDAR

DJs:

ROASTFISH & CORNBREAD
BJ DANGS
DJ MARVEL
DJ PRINVE JERRYKl 14.00-23.00
Id: 18
Cc100,-

HOTBOX-HAGEN aka STØYSCENA (Nede ved elva, gratis, uten servering)
Starter kl 16.00:
SKANKIN OSLO
HOTBOX
MoE

Mer støy i kjellern, fra 19.00
(begrensa publikums kapasitet)

Michelle Remembers
Mørkeredd
Narverud / Falk
CIDE
Trigal
Coffin Vomit
Laconic Zero
Dødsfik

07/08/21 

Get Ready! og Roots Invasion presenterer: Deeper Roots #3

Get Ready! og Roots Invasion har den STORE glede av å kunne invitere til en ny Deeper Roots-session på Hausmania! For dere som var på den formidable Deeper Roots-kvelden i juni, så veit dere hva dere kan vente dere - fantastiske vibber var det, og vi gleder oss stort til denne runden! 

Navnet på kvelden, Deeper Roots, peker på kveldens musikalske fokus: Det graves ekstra dypt i plateboksene og trylles frem både klassikere og killer obskuriteter som følger roots-musikkens utvikling og tråder fra røttene på 60-tallet og fram til begynnelsen av 80-tallet. Dette blir deep, rootikal & heavy; fra ska og rocksteady til roots’ens og dub’ens gyldne periode på 1970-tallet og litt utpå 80-tallet. 
Roots Invasion kjører seriøs reggae-lyd, så dette blir H-E-A-V-Y! Se også opp for andre kjentfolk bak platespillerne!

Åpent 15:00 - 23:00

100 kroner inngang 

18 års aldersgrense 

Begrenset antall plasser, så kom tidlig, for her blir det fullt!

31/07/21 

Live Aids / Guff + DJ Marvels & BANGS

LIVE AIDS

Live Aids ble grunnlagt ved en feiltagelse sommeren 2018, rundt da Christer ble antatt å være faren til Harald. Like etter fikk de Benjamin, og senere tilkom både Espen og Morten familien. Nåværende form kom dog først på plass da Harald gikk av med pensjon, og uttrykk som Narkorock, Doompop og Popnoise har vært brukt om hverandre - Kom og finn ditt eget.

GUFF: 

Guff er blomsterbarn pressa til bristepunktet, hvor idealisme og sinne går over i ren frustrasjon og håpløshet. Manisk, primitiv hc-punk med inspirasjoner fra black metal, med tekster om alt fra militant motstand til kjønnsykdommer til kjedsomheten og frustrasjonen over hverdagen i nyliberalismens dystopiske samtid.

Flerbrukshallen

Dørene åpner: 20.00

CC: 100

24/07/21

IronShirt ReggaeRoots

IronShirt spiller klassiske, gode gamle reggae-roots covere med melodica med klang og distortion og flerstemt koring. Seigt, jorda og gyngende blir det når IronShirt jager Lucifer ut av byen. Beveg knoklene og føl hjernen gløde!

Vokal & Melodica: Natalie Aldema
Gitar & Koring: Fredrik Karwowski
Bass & Sang: Jon Wik Hveding 
Trommer & Koring: Jonas Karlsen

18:00 - 23:00

Cc: Gratis

16/07/21 

Sofanyama + DJ Agaton

Sofanyama serverer flere funky sett i bakgården på Hausmania denne kvelden. Bandet ble starta i Oslo i 1983 av gitarist og vokalist Sankung Jobarteh og er en fusion mellom tradisjonell gambisk musikk og moderne, vestlig pop og rock. 

Innimellom settene får vi jazza toner fra DJ Agatons vinyler!

18:00 - 23:00

Inngang: gratis! 


10/07/21 

no income housing / Lydia Brunch / DJ Guse

//NO INCOME HOUSING//

No Income Housing is a five piece band based out of Oslo. Since their formation in 2017, they have developed a sound inspired by the post hardcore and alternative rock scene of the early 2000s, mixed with constantly shifting, emotional and apathetic vocals. Following their sold out debut concert 23.01.2020 at Last Train, the band has further worked on exploring their own sound and creating material for the fall concerts of 2021.

//LYDIA BRUNCH//

Lydia Brunch is a noiseduo based in Oslo. Each concert is unique, employing an improvisational form to all performances. Often the group thematizise the lyrics from the place they live or vist, connecting citylife to climate change, and adressering nostalgia with revervb and delay pedals. What more can we do than sing our sorrows as the rent rises and we are forced to live in ruins.

//DJ Guse //

Resident DJ, Guse Guse Guse will be serving up wicked records before the concerts.

Cc: 100,-

03/07/21 

Gangsta Galore Vol. 11

The crew from Gangsta Galore will be serving hot 'n heavy gangsta rap from the Deep South all day in the Hausmania backyard!

11:00 - 23:00


27/06/21 fra kl 12

PLANTEFEST

Vi planter i skråningen! DJ fra Hausmania scenen. Har du sådd for mange planter? Ta degjerne med. Vi har 300 solsikker og 40 Blodbeger som skal settes + + +spiselige vekster. VELKOMMEN!

25/06/21

"Sør for komfort": Signe Emmeluth, Frvldz, Sysselmann, Mørkeredd, Spraint, SinCis

Frvldz slapp plata "Blitz 191119" 31. mars og kan endelig invitere til release-konsert! Som bonus har hun fått med seg en rekke fine folk:

Signe Emmeluth:

Signe Emmeluth ga ikke bare ut plata "Hi Hello I'm Signe" på starten av året (https://signeemmeluth.bandcamp.com/album/hi-hello-im-signe), spilte på Hærverk 15. juni, hun pryder også forsiden av denne månedens jazznytt. Kom tidlig for å få med denne magikeren!

Sysselmann:

Sysselmann sysler med sitt og Frvldz har frydet seg vær gang hun har delt scenen og kunne sysle med sitt. Konserten de gjorde sammen på Karlsøy finner du på YouTube. Forvent mørk urskogs-ambient fra øverste hylle!

Mørkeredd: 

Soloprosjektet til Bjørn Larsen, en velkjent figur for mange i Oslos musikalske underverden, men nå for første gang å oppleve "alene" på scenen blant samplere, effektmoduler og analoge synther!

Spraint:

Fredrik Falks maskinrocksprutløp, startet i 2017. Bandet består av Falk, Bjørnar Hegge (Batboner), Trond Jensen (Laconic Zero) og Marius Solli (Transyuggoth). Spraint slapp sin selvtitulerte kassett i 2018, og fulgte opp i 2019 med Havoc og deretter Radio Caca i 2020, alle på Premature Records og the Black Coffee Cowbell. 

Live Aids: 

Suggererende neo-noise band fra Oslo. Bandet ble til i 2018 - rundt det tidspunktet Christer ble far til Harald. Live Aids spilte sin første konsert sommeren 2020 og mageplasker inn i 21 med et knippe ørepenetrerende bangers!

Innslipp kl. 17:00 

Cc: 150,- (ordinær) / 100,- (medlemmer)

(klikk på bilde for Facebook event)

19/06/21

Bakgården:

Get Ready & Oslo Dub Club "Deeper Roots" #2


Long time we no have no nice time!

Get Ready! og Oslo Dub Club har den STORE glede av å endelig kunne invitere til et "ekte" arrangement igjen - på Hausmania! For dere som var på den formidable Deeper Roots-kvelden i september ifjor, så veit dere hva dere kan vente dere! Fantastiske vibber var det, og vi gleder oss stort til denne runden! Navnet på kvelden, Deeper Roots, peker på kveldens musikalske fokus: Det graves ekstra dypt i plateboksene og trylles frem både klassikere og killer obskuriteter som følger roots-musikkens utvikling og tråder fra røttene på 60-tallet og fram til begynnelsen av 80-tallet.

Dette blir deep, rootikal & heavy; fra ska og rocksteady til roots’ens og dub’ens gyldne periode på 1970-tallet og litt utpå 80-tallet. Med oss på denne nydelige juni-lørdagen har vi ingen ringere enn formidable Roastfish & Cornbread Sound System, så det blir seriøs reggae-lyd! Det er også fare for noen plutselige dub-ekskursjoner, horns & MC’s i dansen. Se også opp for andre kjentfolk bak platespillerne!

 Long time we no have no nice time - but unity is strength! 

Åpent 15:00 - 22:00

100 kroner inngang 

18 års aldersgrense 

Begrenset antall plasser, så kom tidlig, for her blir det fullt!


13/05/21 - 15/05/21 

Inside / Outside Part IV - AVLYST! 

Inside / Outside Part IV is a sensory installation and theatre performance in which Ram Hari Dhakal continues his research on what he has dubbed "Self-Realization Art". During the performance you will be exposed to the emotions of those who were affected by the civil war in Nepal. Through your five senses, you will receive a glimpse of the physical and mental effects of experiencing a long-term conflict. In this participatory theatre, you will do an expedition along with your own body, heart and mind. You will experience the crisis of vulnerable people through the objects and materials that you will be connected to. It is a performance where you can hear, not words, but the sound of your heart. You can look, not at others, but at you and yourself. You will taste, smell and touch to understand the feelings of conflicts which you have experienced or heard about. 

The performance is based on the Nepalese people's experiences during the civil war from 1996 to 2006.  The conflict was declared in 1996, then gradually spread throughout the country and continued until the peace treaty in 2006. As part of his research, Dhakal has conducted a series of interviews. He has talked to expatriates in Norway, conducted interviews online, and visited the people of  Thawang, the remote village were the war was first pronounced and one of the most heavily affected areas in  Nepal.  During his stay he was an observer of faces, daily activities, challenges and dreams; he was a collector of the detailed descriptions of emotions they had formed in their mind, the difficult time, the crisis of life, the brutality that they endured during the conflict. In Norway he talked to expatriates about their difficulties and psychological long-term effects of the conflict. In the last phase, he asked Nepalese still living in Nepal about their nostalgia of conflict, physical and mental experiences made by the 10 years of conflict. He also raised questions about the present political and social situation of Nepal in relation to the conflict's goals and results.  

The result is a collective real-life experience which will be shared through a sensory performance and installation. 

With: Aksel Høgenhaug, Keshav Raj Acharya, Surendra Thapaliya and Ram Hari Dhakal

Supported by Art Council Norway

Time: 19:00 

Duration: 60 min  

Maximum audiences: 15 per show 

Cc: 200   

Vi varmer opp til 8. mars

Video av panelsamtalen kommer her søndag 7. mars, kl. 18.00

En panelsamtale om essayet «Jeg hater menn» av den franske forfatteren Pauline Harmange

I panelet sitter kjønnsviter Luca Dalen Espseth, redaktør Hanne Linn Skogvang og forfatter Maria Kjos Fonn. Ida Pallin Bostadløkken leder samtalen.

I sitt essay oppfordrer Harmange til å svare på menns ignoranse overfor kvinners historiske og pågående kamp for frihet og like muligheter, med nettopp mannshat, avvisning og grunnleggende skepsis. Hun kaller misandri et føre var prinsipp og hevder videre at vi ikke behøver mennene for å leve gode liv, tvert i mot. Hun er polemisk, påståelig og sint i sitt essay.

Zurmély i det franske likestillingsdepartementet svarte med å foreslå sensur av den lille boka. Etter dette fikk den ukjente Harmange internasjonal suksess og er oversatt til 17 språk.

Hvor hatefullt er Harmanges kampskrift og har hun noen poenger?

Et samarbeide mellom mikroforlaget epic.no og den feministiske bruktbokhandelen Gullberg & Bostadløkken.

12/10/2020 - 18/10/2020 

SAMtidskapsel - en annerledes kulturopplevelse

Velkommen til SAMtidskapsel
- En humoristisk og dystopisk sci-fi-opplevelse "Hva i all verden er dette?", tenker du kanskje. Vi skal prøve å forklare, men dette må oppleves for å forstås. Og kanskje trenger du ikke forstå det. Kanskje trenger vi noen ganger bare å oppleve noe nytt og annerledes? 
 12.-18.oktober, Kulturhuset Hausmania

SAMtidskapsel er en annerledes kulturopplevelse, som inviterer til fysisk avstand og mental nærhet.SAMtidskapsel er et tverrfaglig scenekunstprosjekt, som går direkte inn i menneskers opplevelse av ensomhet og samhold, avstand og nærhet – i en tid hvor hele verden tvinges inn i en ny tilværelse. Hva gjør denne tiden med oss som samfunn? Og som enkeltindivider? Tør vi stå i det ukjente? Kan vi være alene sammen? 

SAMtidskapsel er en krysning mellom interaktiv installasjon, performance, dans, teater, film- og lydkunst, med publikum som aktive deltakere. 

Arrangementet består av to deler. 
DEL 1: interaktiv installasjon og film (i Flerbrukshallen)
DEL 2: forestilling (i Bakgården - kle deg godt!)Total varighet: ca 1 time

Les mer om BILLETTYPE R1 og R2 her: https://www.samtidskapsel.no/om-samtidskapsel-1

27/09/2020

Bakgårdsmarked på Hausmania

Kom og besøk et variert marked i Hausmania-bakgården søndag 27/9 fra 11-18! Det blir salg av Hausmania-honning, vinyl fra kafé Hærverk, tegneserier, bøker, planter, mat, kaffe og te, merch fra Fullmåne og Guff, musikkutstyr, bytte av klær og mye mer. 

Anarres bokkafé kommer med campingvogna si og Oslo Dub Club lager hyggestemning med snurring av plater. Smittevernet blir ivaretatt med 1-meters regel og antibac. Og vi ber deg holde deg hjemme om du kjenner symptomer. Bakgården er stor og vi har fortsatt plass til noen stands. 

Send mail på arrangement@hausmania.org hvis du vil være med

Vel møtt!

22/08/2020

Oslo Skrotum / Hudkreft / Arnfinn Nesset / Duvel

Hausmania kliner til med Oslos fineste i bakgården vår! Vi har et begrensa antall plasser jfr smittevernstiltakene, og kjører først til mølla-prinsippet i porten.

OSLO SKROTUM er et tributeband til Oslo Rektum, som igjen er et Autostrada-coverband. Bandet har rømt fra et lite høl uttafor Lier og speller stort sett låter på under minuttet. Forvent evergreens som Fist en kapitalist, Jazz dreper, Fra Liersklier til Rjukankukan og Purken, snuten, forædera.

HUDKREFT er et av Oslos feteste pønkeband for tia og har strengt tatt spilt på alle stedene som er verdt å spille på, muligens med unntak av bakgården på Hausmania. Det er forfriskende herlig å se denne energibunten på en scene, og de har garantert ting å melde i disse crazy times.

ARNFINN NESSET er en trehoda monsterhybrid som kan skremme fanden på flatmark - om Dead Kennedys hadde fått barn med Frank Zappa hadde Arnfinn Nesset vært ungen dette barnet hadde fått med Noxagt. Forstyrrende og forførende på samme tid.

DUVEL hiver seg på! Denne gjengen har allerede forført halve Oslo med sin nydelige pop-pønk - litt sånn The Cure møter Dinosaur Jr. eller noe i den duren. Trivelig, jovialt, energisk og velspilt.

Bakgården

18:00 - 23:30

CC: 100 (50 for fattigfolk) 

ID 18 år - velkommen!

14/08/2020

DJ Sotofett & Snorre Magnar Solberg

DJ Sotofett (Sex Tags)

Snorre Magnar Solberg (Club No-No)

Two of the most exciting and innovative acts to emerge from the Norwegian underground is coming to the Hausmanian backyard, along with eight full hours of their exquisite selection of electronic music!

Get ready for some serious deep listening!

Bakgården
15:00 - 23:00
CC: 100,-

08/07/2020

Haus Lounge

Lørdag 8. August åpner vi Bakgården på Hausmania for en breial back-to-back Dj salong med noen av Oslo's fineste jockeys!

Fra kl. 16 til kl. 23 kan du fylle ørene dine med et eklektisk utvalg vinyl presentert av følgende 

Sagittari Acid, Syver, Guse, Sjappa, Ezb, Ugly Grrls og Tall n' Skinny 

Gratis inngang - Vel møtt!

20/6/2020

kl 14 - 23.30

Roastfish & Cornbread Sound System, full crew + guests

Live concert m/ The Pueblos, full band + guests

in the beautiful hausmania backyard

hot african cuisine & juices + bar

all day thing

Riddim tax 50,-

facebook

13/06/2020

Planting + gravøl + punk

Grøntgruppa på Hausmania hadde stor suksess med sitt utplantings-arrangement i Elvebakken forrige helg, flere medlemmer og andre interesserte enn noen gang tidligere tok del i plantedugnaden og etterfesten. Foran det neste arrangementet kommende lørdag har Grøntgruppa engasjert flere band, deriblant Lazy Sodz og Angstsemblet, til å bidra med live musikk fra Hausmanias storscene utover ettermiddag og kveld. Lørdag kveld blir det også minnemarkering og gravøl for vår gode venn Jacek Slebodzinski, som døde i vinter. Gravølet avholdes hos motorsykkelklubben kl 19.
Arrangementet er åpent for påmeldte inntil de begrensninger som smittevernsreglene tilsier. Deltakere på plantedugnaden og Jaceks minnestund vil ha prioritet.
Plantedugnaden starter kl 13, og vi fortsetter på samme vis som forrige helg. Det er ikke for sent å grave et hull og så noen frø. Bring gjerne med overskuddsplanter fra egen hage eller oppal, hvis dere har. Alt er av interesse, og det er nok av plass i skråninga.

08/06/ 2020

«Nav spessial» LIVE STREAM

Torggata Blad markerer utgivelsen av nr 1, 2020 mandag 8. juni med en spesiell seanse i redaksjonslokalet på Hausmania, strømmet live på facebook.

Programlederne for kvelden er de kjente mediatrynene Harald Lange og Marit Brovig.

I løpet av sendingen skal de gå gjennom og kommentere innholdet fra perm til perm, og også prøve ut «Nav-spillet» som redaksjonen har laget spesielt til dette nummeret.

Les mer i Torggata blad her.

Følg streamen på Facebook mandag 8 juni fra kl 19 her.

30/5/2020

kl 12 - 20

Geriljaplanting

Grøntgruppen på Hausmania arrangerer event i Elvebakken 30 mai. Som et ledd i den internasjonale kampanjen PORCH PLACEMAKING. Det blir geriljaplanting i skråningen mellom Vega scene, Elvebakken skole og Hausmania. Ta med FRØ og PLANTER. Hausmania har musikalsk DJ innslag fra scenen med Jah Tea og Froyaone i Oslo Dub club.

27/03/2020

9 grader nord

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk.

På debutplaten «Jaffna» gir 9 grader nord oss noe av det mest særegne Musikk-Bergen har å by på.
- Bergens Tidende

cc: Kr 250,- ordinær/ kr. 200,-student/ kr.150,- medlem

14/03/2020

Hackeriet 10 years

Presentations, conversation & cool people. Check out & sign up our birthday blog at https://blog.hackeriet.no/hackeriet-10/


11/03/2020

Ecstatic Dance Oslo #4 DJ Ekchuaj

This is a safe space where you can free yourself from expectation, shake loose and dwell in the present moment. Tune into sound and vibration - move the mind to stillness and recharge your body.

Work. Sweat. Play. Laugh. Love.
Meditate. Integrate. Celebrate.
Community.

We begin and end the journey in a circle - a short meditation to relax, focus and acknowledge our presence.

Feel free to dance by yourself or approach others, but please be sensitive to their boundaries. We also gather in the absence of any drugs and alcohol. We ask you kindly to respect this. Some simple guidelines will safeguard an empowering experience for all:
http://ecstaticdance.org/guidelines/

05/03/2020

CURRENT//LY

Etter en liten vinterpause, kjører CURRENT//LY i gang igjen.

Denne kvelden får høre arrangørene selv, Current spille variert spennende repertoar for saxkvartett.

Vil du spille ei låt eller to du også?
Gi en lyd til oss, eller bare ta med instrument.

Som vanlig blir det åpen fri jam, bar og topp stemning. Velkommen

22/02/2020

Oslo Dub Club #2020: 3 Sounds 1 Arena


SIMMA DOWN SOUND all the way from Göteborg - and featuring Singa D!

meets

ROOTS INVASION SOUND from gamlebyen, with special guest King ITAL!

meets

ROASTFISH & CORNBREAD SOUND
full crew feat MC Jah Tea & guests!

3 crews, each with their own equipment - thing called 3 sounds in 1 arena!

House will be full up with stacks of speakers, Dj's & Mc's. Hot food & records for sale, heavy music on rotation all night, niceness people, vibration pon vibration.

Session will start good & early, as the 3 crews got too many tunes to play :-) Make it a date ! Tell your friend to tell a friend!

Time: 20-03
CC: 100 b4 23 / 150 after
ID: 18 / Security tight but polite

7 hrs of ROOTS:ROCK:REGGAE!

24/01/2020

Æ på Hausmania

Erling Ramskjell er en interessant poet og låtskriver. Tekstene er av det filosofiske slaget, og bruken av gode metaforer og interessante nyord er fremtredende i Ramskjell sitt lyriske univers. Over en sterk og tydelig vokal spiller Ramskjell gitar. Noen ganger er det vart og velklingende fingerspill, andre ganger er det mer rytmisk og sterkt.
Etter konserten på Antikvariatet i Trondheim avslutter han lett spøkefullt med å si at vi nå kan gå ut og drikke sprit eller sloss, eller hva som enn måtte være den lokale skikken. Jeg tror ikke så mange får lyst til å sloss etter å ha overvært konserten med Erling Ramskjell. Man blir ikke aggressiv av verken musikk eller tekst, snarere får man mer lyst til å bruke tida til å filosofere over meningen med livet, kaosteori/kaospraksis og døden som en morsom metafor.


Dør 20.00
Konsert 21.00
200 (100 for Hausmedlemmer)

25/01/2020

Gateavisa x Hausmania

KLUBB GATEAVISA PRES:

IMO
HJERNEDØD
LIVE ACT TBA

CC:100

10/12/2019

Ecstatic Dance #2

BAREFOOT - SOBER - SPEECHLESS
Full-Spectrum motion potion for everyone.

Ecstatic Dance Oslo is a safe space where you can free yourself from expectation, shake loose and dwell in the present moment. Tune into sound and vibration - move the mind to stillness and recharge your body.

Work. Sweat. Play. Laugh. Love.
Meditate. Integrate. Celebrate.
Community.

ENTRY

200 NOK to Vipps no 584186. Mark it EDO#2 + name of ticket holder. We will cap ticket sales at 70 persons to ensure decent space for dancing.

07/12/2019

Oslo Dub Club // Pueblos // Jahtea // Bjørkø // RNC Sound

Winter warming!
Sweet roots rocking, serious stepping & shattering basslines

Roastfish & Cornbread Sound System with the full crew & MC Jah Tea...tonight also watch out for free jazz saxman Helge Bjørkø + The Pueblo Rockers - towns baddest roots horns !

+ there will be great food from Youssou & NJOKOBOK as always. So come hungry, get nice and leave fulfilled.

This one will be the last round of dubclub @ hausmania this year. Don't miss the gathering & feel welcomed


CC: 100,-
20.00-03.00
ID 18
Security tight but polite

01/12/2019

Lansering av "Scener fra et usannsynlig vennskap"

Velkommen til lanseringen av zinen/minicomicen "Scener fra et usannsynlig vennskap" av Espen Birkedal.
Scener av et usannsynlig vennskap, er en samling av betydelige episoder mellom 2016 og 2019 som Selvbiografiske Birk har opplevd sammen med Bad Guy Imri.
Her kan man finne viktig livslærdom, generell sosial oppførsel, drømmer, misforsåelser, pinligheter, grov mishandlig og en nervebrytende busstur.
Alt dette og mye mer nydelig pakket inn i silketrykket omslag av Drid Machine og risotrykket innhold av UndSoWalter.

zinen er trykket i et svært begrenset opplag og koster 150kr.
Vippsing er mest ønskelig som betaligsmetode.

29/11/2019

Viviankrist//Skitzosatan//Epikurs Euforie//Cowboy Nilsen// DJ's

Welcome to this club, this Epic Electric Evening Night
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Hausmania Kulturhus

Playing this night is Skitzosatan, Viviankrist, Epikurs Euforie, DJ shabby jente lang chic duo and Cowboy. And not necessarily in that order.
Entrance Hausmannsgate 34 (by Kafe Hærverk)
CC: 50kr before midnight
100kr after midnigh

23/11/2019

DANZA BASANT

Danza Bastant, musikkprogrammet på RadiOrakel med tung vekt på danzbar musikk, har hver bidige tirsdag fra kl. 20 til 23 servert FM-lyttere utsøkte gjestemikser fra byens mest spennende artister og DJ'er. Nå tar vi med oss noen favoritter fra sesongen til flerbrukshallen på Hausmania for ei litta klubbaften!

Danza DJ's
Enthusa G
Eirik Kristiansen
Oprofessionell
Toyota Karina

CC: 80kr

20/11/2019

Current//ly: Úr augum þér fiðrildi fljúga og Frvldz

Velkommen til en ny, spennende kveld med konsertserien CURRENT//LY på Hausmania.

Denne kvelden får vi høre to prosjekter: "Úr augum þér fiðrildi fljúga", som spilles av Asta Soffia på akkordeon og saxofonist Anders Abelseth, og FRVLDZ, trompetisten Ingrid Frivolds soloprosjekt.

Dørene åpner kl. 20.00, baren er åpen, og det blir selvsagt topp stemning. Etter konserten, er det jam/åpen mic. Ta med instrument om du har noe du vil teste for publikum, eller du vil spille en trall med noen av de andre fremmøtte.

Billetter: Gratis, valgfri donasjon

19/11/2019

Ectstatic Dance Oslo - K I C K O F F


Ecstatic Dance Oslo is a safe space where you can free yourself from expectation, shake loose and dwell in the present moment. Tune into sound and vibration - move the mind to stillness and recharge your body.

Work. Sweat. Play. Laugh. Love.
Meditate. Integrate. Celebrate.
We begin and end the journey in a circle - a short meditation to relax, focus and acknowledge our presence.
Feel free to dance by yourself or approach others, but please be sensitive to their boundaries. We also gather in the absence of any drugs and alcohol. We ask you kindly to respect this.

2/11/2019

Qualiatik // Tendre Ael

Qualiatik and Tendre Ael is coming to perform at Hausmania. (Em)Brace yourself.

Pulling from their background in neuroscience, QUALIATIK’s work is home to a distinct conversation between the concrete and the abstract, spinning silk only found in the ether of emotions through the structural dexterity of a deep desire to understand to the point of articulation. Their work embodies this dialogue, weaving a lucid and palpable tonal fabric from the abstract urges of the subconscious to frame a razor-sharp inquiry into the innermost depths of the psyche, much like elucidating the workings of the mind through science.

TENDRE AEL makes an intense sort of discharged music which brings the listener in a hazy set of being pulled into a world of sound, and then rips your spine out your back to leave you in a dismantled state of being. With a strong live appearence which fills the room with awe and confrontation.

cc: 80kr

1/11/2019


Chyco Halloween party


Come by and dance.26/10/2019

Kindly x Hausmania // Kike BC, Rune Nygård, Kristoffer Furøy

KINDLY is a club concept that allows for the experience of an intimate atmosphere that can only arise from the shared love for electronic music between friends.

We will host dedicated artists and bring together established names and hidden talents with compatible styles.

Ever since last time we have been eagerly waiting to invite you to our second party at Hausmania.

This evening our formidable residents Kike BC and Rune Nygård will be joined by the promising Kristoffer Furøy. They will bring the very best from their collection of minimal techno and house.

25/10/2019

Piss, Pain `N´ Punk Party 2019!

LAZY SODZ - Lazy Sodz er like ”hot” som et pissehøl i snøen, er bleike som et lik og lukter dritt! Krapyl Tapes slipper kassetten Lazy Sodz -"På vei til hælvete".
PRETTY UGLIES - Fire flate, rock i bassen, roll i gittar'n og kjeft i mikken ! Stony Crash:sang, Cake:gitar, Stig:bass og Ronny:slagverk.
THE OXYDANTS - The Oxydants er ren, skjær pønk, kjemisk fritt for innvikla bassganger og brifete gitarsoloer.
CNiRATS - Oslo's premier Anti-folk Discordian Art Punk band.
Første band på scenen kl.22.30
Inngang kr.150,-

19/10/2019

Bomberommet Pres. Manni Dee (Perc Trax, Tresor / UK)


Manni Dee har de siste årene vokst til å bli en av de mest spennende skikkelsene i klubbscenen. På annerkjenete labels som Perc Trax og Tresor Records har han pumpet ut teknoproduksjoner som svever mellom det obskure og det hardtslående. Vi gleder oss enormt mye til å endelig la han gjøre sin Norges-debut hos oss på Hausmania.

18/10 2019

Sture Dagsland + Dag Stiberg 

Velkommen til en konsertopplevelse utenom det vanlige på Hausmania Kulturhus.

Gjennom en eventyrsøkende ånd og en progressivt vekslende instrumentering skaper Sturle Dagsland et unikt, ekspressivt og dynamisk lydbilde dominert av Sturles hemningsløse innovative stemme. Han berører både moderne, folketradisjonelle og primale vokalutrykk i en rå fusjon av frenetiske skrik, englesang, hymner, joik og strupesang som river vekk referanser og drar deg med på en reise inn i en annen verden. Sammen med multi-instrumentalist og bror Sjur turnerer de jenvlig på store festivaler over hele verden, og i Oktober kommer de til Oslo og Hausmania Kulturhus12/10 2019

Murray Man (UK) at Oslo Dub Club

MURRAY MAN finally back in oslo!

We are proud to present the singer, producer and UK roots veteran, straight out of Birmingham, to Oslo Dub Club at Hausmania.

Murray Man & his Mellow Vibes studio has kept a strong & steady production for decades, with artist like Amelia Harmony, Tenna Star, Sandeeno (rip), Kenny Knots, Junior Roy, Raphaelia, just to name a few. As well as plenty of his own songs as well ofc - and each and every one riddim is heavy!

So we are looking greatly forwards to this one, and so should you!

Session is hosted by MC JAH TEA alongside Roastfish & Cornbread Sound System.

So lock this one down in your diary, come in and feel good & nice & blessed & irie.

Time: 20-03
CC: 150 (100 b4 22.00)
ID: 18 & over. Security tight but polite.

11/10 2019

Tanche + Wallace/Grilo/Nybo/Ljøkelsøy

Velkommen til dobbelkonsert i Flerbrukshallen på Hausmania

Dørene åpner kl 20, og konsertstart kl 21
cc: 100kr

Tanche er en kvartett som ble til i Sweitz, de spiller experimentell jazz med elektronik. Denne mystiske gruppen er virkelig spennende.

Ljøkelsøy / Nybo / Wallace / Grilo
Dette er en ny konstellasjon av fire komponister og instrumentalister. Vi presenterer musikken vår som flyter mellom
komposisjon og improvisasjon, jazz og samtidsmusikk. Denne gruppen er i seg selv en feiring av det langsiktige forholdet mellom Norge og Portugal. La oss feire torsken.

5/10 2019

Technokjeller (Dancemax)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla blandit commodo dui, et volutpat nulla iaculis eu. Cras cursus arcu sit amet elit tempor laoreet. Maecenas eleifend rhoncus nibh, sit amet pellentesque magna mattis. Vivamus non est pharetra, volutpat velit id, rhoncus velit. Nam sed hendrerit lorem, in venenatis odio.

Proin et placerat nibh. In finibus bibendum leo, quis tincidunt tortor convallis eget. Donec maximus turpis ac ligula pellentesque hendrerit. Sed mollis dui nec lorem finibus dapibus. Vivamus mauris massa, vestibulum a pharetra eget, euismod a lorem. Nunc non purus nulla. Pellentesque faucibus, ex in mattis suscipit, dolor mauris pulvinar ipsum, a efficitur nisl odio a felis. Vestibulum facilisis pharetra mattis.

4/9 2019

SØRFORKOMFORT and Girls Rock Camp presents a night of indie rock and improv: Schmid/Amberg duo + Veps + open mic.

20.30 doors (50,-)
21.00 VEPS
22.00 Schmid/Amberg
22.30 Open Mic


SCHMID / AMBERG
The Swiss duo SCHMID / AMBERG, deals with structures outside of the actually played - their synchronized imaginative spaces are the center from from where they let the music carve out its own ways. We are a free improvising Duo always eager to explore and extend our mutual language. Currently we are trying to find synchronization in music with synchronization in imagination....

VEPS

Veps is up an coming indie-rock band who realeased their first single "Do I Hear A Maybe" only a year after the bands formation.

Their songs vary from desperate pop-rock love songs, to accoustic melancholic ballads. With Laura on guitar, June on bass, Helena on piano and synth, Maja on the drums, and the lead vocals exchanging for each song, Veps will give you and emotional rollercoaster and hold you with sounds.

OPEN MIC

29/9 2019

Crucial Sunday


Come inside and make we JAM! Summer is over so we move inside the Flerbruksen venue, still at Hausmania of course. Vibes are high, stage is open and wide and every roots man woman and child are welcome.

The Ustelt Band keep the jam together and the Roastfish & Cornbread keep the sound nice and offers deep selection in between the sets.

The NJOKOBOK family keep your belly full with their tasty African grilled treats, both meaty & vegan alternatives. Special Hausmania nice prices - so eat your dinner here with us!

Entry is free, but donations welcome. Do support the jam if you have the opportunity! If you send some "Crucial Support" to 102585 (Gamlebyen Lydforening) they will be greatly appreciated.

Family friendly in the early hours.

27/9 2019

Sold out! K-pop & K-hiphop Party in Oslo by KEvents

*18+ Event Please bring ID
* EVENT HAS SOLD OUT, please do not show up on the door.

K-Events is the largest K-Pop Party groups in Europe. Our London Parties bring in over 1400+ attendees, and having over 600 in multiple cities. We now bring you an unforgetable night in Oslo at the venue Hausmania Kulturhus!

K-Events Djs will be playing ONLY K-pop & K-hiphop & K-edm tracks through the night until 3 AM! Start planning your evening for a night of clubbing to your favourite KPop & Khiphop tunes!

26/9 2019

Elvelangs i fakkellys ved Haus

I kveld er det Elvelangs for 20.gang og Hausmania bidrar som vanlig med innslag fra kunstnere på huset vårt! ♥

I kveld er det blandt annet bidrag fra
- Tommi Damstuen og Helge Nicolai Bjørkø vil spille magiske toner live fra en av balkongene ut mot elven,
- Oslo Hardkor stiller opp med kjente låter fremført med gnistrende entusiasme og power
-Frøya spiller utsøkte perler fra vinduet sitt
-Late Engler kommer også til å spre musikken sin utover elven fra Hausmania
- Hotbox med Hausmanias Morten Minothi og kompanjong Kenneth Korstad Langås gir (nydelig) støy til folket, langs elva like ved Blå.

Andre improviserte bidrag pleier å finne sted ved Hausmania under Elvelangs, og vi ønsker dere velkommen til å oppleve denne magiske kvelden og tradisjonen ved elven sammen! ♥

25/9 2019

Current//ly 25. September: Mike McCormick + Joel Ring

Velkommen til en heidundranes kveld med konsert og unik klassisk jam på Hausmania kulturhus. Det blir topp stemning, bar og uante musikalske opplevelser.

Konsertstart: Kl. 20 (døreneåpner kl. 19.00)
Inngang: Gratis (donasjonsmuligheter)

CURRENT//LY er saxofonkvartetten Current sin nye konsertserie. Serien har som formål å fange opp nåværende strømninger i musikklivet, og vil være en arena hvor aktører kan utfolde seg fritt på tvers av sjangre.

21/9 2019

Jamaica Yardie Party


15/9 2019

Dugnadsmarked

15/9 2019

Filmklubb. Eksperimentell film.

9/9 2019

Cabaret Standard har valgvakecabaret på Hausmania Flerbrukshalle

Mandag 9. september kl. 19.30

Cabaret Standard har valgvakecabaret på Hausmania Flerbrukshallen mandag 9. september kl 19.30.
Cabaret Standard inviterer til en konspiratorisk valgvake under slagordet «Make VALGFLESK Great Again!». Det blir et variert program av sketsjer, pønk, sang og dans, improvisert teaterlek, mer eller mindre fokuserte diskusjoner av mer eller mindre aktuelle temaer, avbrutt av valgsendinger, alternative analyser, dukketeater og annet tullball. Alt i god populistisk ånd med en dæsj av konseptuell, nihilistisk «humor» på bekostning av befolkningsgrupper ingen bryr seg om uansprett.

Det blir valg tull og tøys og ironi.

Musikk og spill for galleriet og valgflesk og sjarlataneri.

Åpning ved Politisk Hjærnesvikt AS.
Del


7/9 2019

Brother Dan alongside Roots Invasion Sound

Oslo dub club proudly presents…

BROTHER DAN (swe) alongside ROOTS INVASION SOUND

Your local roots and culture providers, ROOTS INVASION SOUND will bring their full sound system to this session!

Do remember and don't forget!
MORE ROOTS, MORE LOVE!!!

6/9 2019

Femmes Fatales 9 Year Anniversary // Hausmania

We celebrate 9 years! Join us, and let's techno!

Line up:
Faia▪️MØRK▪️Julie Reistad ▪️Jannike Huseby

Hausmanns gate 34
(Use entrance from the backyard, Vestre Elvebakke.)

Presale: 120,-
To Vipps nr : 571834 (Faia A&A)
Write full names if you're paying for a friend. :)

CC: 150,-
(We take Vipps and Card in the door)

Music + Lights + Decor + Visuals

5/9 2019

Lanseringsfest / Samfunnsgeografen / Forbruk

Vi har gleden av å invitere venner og potensielle lesarar til å feire høstens utgave av Samfunnsgeografen!

Temaet forbruk ble satt for å åpne opp for en kritisk diskusjon om forbruk og hvordan vi kan forstå vårt eget forbruk. Nummeret tar blant annet opp temaer som boligforbruk, plastforbruk, ødeleggende forbruk av naturens ressurser - vi kommer ikke unna vår rolle som konsumenter innenfor det kapitalistiske system.

Program
18.30: Pizza og mingling
19.00: Presentasjon av magasinet. Ulike bidragsytere presenterer sine tekster
20.00: Redaksjonens egen in-house DJ, En Vanlig Fyr, spiller sin favoritt musikk for oss. 


Vel møtt!
Hilsen Redaksjonen 

31/8 2019

Technokjeller - This is Ideology III

I FLerbruksen Foajeen og bakgården

This is ideology kommer tilbake til Hausmania for tredje gang.
Det vil være lagt opp en scene ute, foajeen og flerbrukshallen.
Martin Sverdrup og Daniel Mahal står for kveldens visuelle uttrykk.


Foajén:
01.00 - PERVO
00.00 - Stefan Bjørnrud
23.00 - Jocke Locko

Bakgården:
22.30 - Stein Holtet
21.00 - Takezo Project
20.00 - Sattva
19.00 - Dario Meha
18.00 - tba

Flerbrukshallen:
23.00 - Emma Tollersrud
00.00 - Technokjeller Soundsystem
(Oğlum, Dobbel, Jaw Division)


Vipps: 542700 Atelier Oblivion 150.-
Døren 200.-
ID 18.-

30/8 2019

City Tribe

I Flerbruksen

Tid for 5.utgave av City Tribe og vi kjører denne gang på Hausmania kulturhus!

Dj Lineup eksemplarisk som vanlig:
- Eric Small b2b Carina Helen
- Vibeke Bruff
- Fektelaget
- VizzeR

Makeup and deko by Maya Kaspara!

Gratis før kl.23.00 og 150,- CC etter kl 23.00!
Good Vibes only, see u on the dancefloor!

25/8 2019

Crucial Sundays Reggae Jam: 1 Års Jubileum! Ny dato: 25 august!

CRUCIAL SUNDAY AGAIN! 1 year this month!

Jam we a jam! Mer kjerlighet og mer enhet!
Live band - sound system - family, friends and brand new guest - bring your instrument and come !

Back from summer holidays & celebrating 1 year of crucial, in the beautiful hausmania garden backyard - don't you miss it, and let's make it extra special & irie!

The crucial jams are hosted by the beautifully extended Ustelt band including Mc Jah Tea & Pueblo Rockers, alongside roastfish & cornbread sound system. Crucial Allstars seen!

Food, drinks, merch & records for sale, vibes for free ♥

Family friendly in the afternoon.

24/8 2019

Bomberommet pres. UVB (Mord, Body Theory / FR)

BOMBEROMMET PRES. UVB (MORD, BODY THEORY / FR)

CC:150

ID:20
kom tidlig - Snille priser i baren
På dansegulvet: Vær så snill å hold mobilen i lomma
Billettinformasjon kommer

23/8 2019

Society |0.2 × Domenico Rosa (Imprints)+ DeMore, Wilhelm, Kike°

SOCIETY Presents: 0.2
°Music°People°Feelings°
"Expect nothing, appreciate everything" 🖤
This time we have the honour to bring you one of Italys finest.

Vipps 200:- to 98076732 & your name will be added to the list.

23/8 2019

Sørforkomfort - impro

Er du nettopp hjemme fra ferie og allerede klar for ferie? Les videre.

For 50 spenn kan du bli med på denne berg og dalbanen med fem spennende eksponenter for musikk som går langt utafor den brede vei. Smale stier har ledet dem på ville veier alt for lenge og det er ingen vei tilbake. Musikken finner ikke til deg, du må finne deg i musikken. Kanskje det ikke er musikk, og er det egentlig så nøye?

Dører åpner 19.00 og konsertstart 20.00. Ferdig senest 23.00 med konserter.

17/8 2019

3 Sounds 1 Arena! Nattysound / Roootsinvasion / RCSS!

Oslo Dub Club, Gamlebyen Lydforening & Hausmania Kulturhus proudly presents::::::

3 SOUNDS IN ONE ARENA!

@ FLERBRUKSEN, HAUSMANIA

NATTY SOUNDSYSTEM
ROOTS INVASION SOUNDSYSTEM
ROASTFISH & CORNBREAD SOUND

8 hr session - no lunch break! make it a date!!

CC: 150 / 100 før kl 22
ID: 18
Security: Tight but Polite

10/8 - 2019

Music Art Design Presenterer: MadTrain - Stuck in Oslo Pt.2

 Music Art Design AS presenterer "MADTrain Stuck in Oslo Pt.2"

Vi fortsetter galskapen fra i fjor og danser oss fra Berlin tilbake til røttene våre.

Når vi nå er inne på å følge røttene våre, og vi fortsatt er i Norge, så er det vel åpenlyst hvem som starter vår magiske aften.


9/8 2019

Villmark's Villmania! METAL, ØL OG BURGERE

METAL, ØL & BURGER!
Samt 1 års jubileum for albumslipp!

For å feire dette arrangerer vi en minifestival på Hausmania kulturhus!

Det blir også live male show, av Selma Johanne Bahner.

ID: 18

CC: 100kr
(Hvis du har på en VILLMARK T-SKJORTE så kommer du inn for 50 kr!!)

Dørene åpner: 18:00
Konsertstart: 19:00
Konsertslutt: 23:00
GTFO: 00:00

3 og 4/8 2019

Good Vibes Vintage KILO SALE  

Good Vibes Vintage and Modern Day Hippie is inviting you to a KILO SALE at Hausmania Backyard this upcoming weekend!
We are collabing with Modern Day Hippie who will be serving us with dope tunes and live performances all day. 

26/7 2019

Plankton 01 - Krüger, Erik Mowinckel (LIVE), DJ Flanør

plankton_01

Krüger
Erik Mowinckel (LIVE)
DJ Flanør
Kai

Visuals by Ruth Emilie
www.ruthemilie.no

Velkommen til den første Plankton-festen på Hausmania! Denne sommerkvelden er vi så heldige å ha med oss noe av det beste i byen hva gjelder DJs, livesett og visuals.

20/7 2019

Det Gode Selskab - Sunset Sessions #6 - Hausmania Backyard

Welcome back to Hausmania! Get a taste from Berlin when our favorite Alexander Skancke comes to town. He joins the immensely talented dj & producers A:G & Thorgerdur Johanna. For the first time at our summer sessions, our new addition around the table, Julie Reistad opens the party.

Let's gather and celebrate with another wild backyard party. Escape the buzz of the city, kick back, dance and enjoy till the sun sets!

::: LINE UP :::
ALEXANDER SKANCKE
(Bikini Traxx / Quirk / SHY)
soundcloud.com/alexanderskancke

13/7 2019

Qbit • Rullingsubsea • Dankosaurus • Zilthai • Wimsa • DJ Le'Mar

urbangerilja presents : LalaLand hausmania in oslo 13.07.19 live acts qbit_tech dankosauren rullingsubsea zilthaiofficial wisma dj djlemarofficial ticket sales are on
Come and hear us play the most wicked techno tunes in Noway and let us take you on a journey to... LalaLand 💥
#techno #technoevent #berghain #oslo #oslonorway #nightclub #rave #ilovetechno #oslolive #oslotechno #oslotech #boilerroom #modular #playdifferently

30/6 2019

Crucial Sundays - Live reggae Jam! - June Version

Live reggae jam with full power sound system in Hausmania's beautiful backyard garden.

Bring your instruments & rejoice!

This will be the last Crucial session before the summer holidays!

Food, drinks & records for sale
Entry is free, but all donations are welcome
Strictly niceness!

29/6 2019

Bakgårdskonsert: Dromedar/Lahestan/FNS/Glutton/Electrond

Progkjeller og Sørkomfort inviterer igjen til bakgårdskonsert på Hausmanis. Kveldens band er Lahestan, Electrond, Dromedar og Glutton. Inngang fra Elvebakken-sida
Lahestan 19:30
Electrond 20:15
Glutton 21
Dromedar 22

CC: 100kr
ID: 20

22/6 2019

Det Gode Selskab - After Pride Party / Kike bc & Residents

Welcome to Det Gode Selskab's after pride in the backyard of Jæger. For this night we welcome Kike bc, Solaris, Philip Hinz

23:00 - 03:15:
KIKE BC
SOLARIS
PHILIP HINZ

21:00 - 23:00
Jæger Mix: Della
+ Ivaylo

.......
ID: 20 years

21/6 2019

Noise Hole

a spacial midsømmerfest which is too loud to be festivized outdoors but nevertheless has also a stage under the stars....

Hausmania Båkgarden kl20-22

13 og 14/06 2019

Nish Wadada / King Ital / Roots Invasion Sound

///// NISH WADADA \\\\\
/////// KING ITAL \\\\\\\\
ROOTS INVASION SOUND
=====================

cc:160,-

Friday 14th of JUNE @ HAUSMANIA

ONE LOVE ❤️ 💛 💚 

8/6 2019

Bakgårdskonsert: Draken, Monolitt og Actionfredag

Sørkomfort og Progkjeller inviterer til konsert og hygge i bakgården med Actionfredag, Monolitt og Draken. Lover psych, jazz og prog med Akerselva som vitne.

Draken er et av de mest unike norske rockebandene om dagen. Med
medlemmer fra Spidergawd og Bushman's Revenge blander bandet klassisk
tungrock med prog og metal; det er tungt og intrikat men det mister aldri
grooven og den melodiske teften. Bland inn Coltrane i dette sammelsuriumet,
og du nærmer deg Drakens soniske univers. I disse dager jobber bandet med sitt debutalbum, spilt inn hos Vegard Liverød i Røffsound studio.

cc 100,- 18år

8/6 2019

Energshiva Club Hausmania

Energshiva inviterer til nok en musikkreise med rå djs og trykk på danse gulvet❤️
22.00-24.00 warm up..❤️🎶

24.00-01.30 Bhayiadunk- KER. ( Progressive Psycadelic Techno-shit )
https://tinyurl.com/DjBahyiadunk-promo-set

01.30-03.30 Trabalder- Norpsy crew (Forrest Psy)
mixcloud.com/trabalder

Aldersgrense 18år
Inngang:150kr

31/5 og 1/6 2019

Hausmaniafestivalen 2019

Kulturhuset Hausmania 31. mai – 1. juni: Hele huset i beredskap. Proppfullt av kunstnerisk innhold, i år på hele 6 scener! Det siste året har Hausmania hatt en formidabel økning av utadretta kunstnerisk aktivitet: En ny giv til det byøkologiske prosjektet vårt, en motvekt til strigla selvrealisering og spisse albuer! Dette vil avspeiles i et program med eksepsjonell bredde:

Fra 16-åringene i det politiske punkbandet Hayeminol til støyveteranen Tore Honoré Bøe. Fra jazzkometene i Krokofant til Alle gode ting, «bandet som ikke kunne benytte heis». Fra støyrockerne i Izakaya Heartbeat til acid/techno-musikerne i De La Transistor. Fra Artaud-disiplene i Grusomhetens teater til de tapte fargenes kunstner Espen Gleditsch, i Galleri Podium.

Nytt av året er en egen støymusikk-scene i Humlabakgården, hvor man kan søke tilflukt når det blir for pent andre steder. Det blir klassisk Hausmania-stil i bakgården, technoklubb og dub club i Flerbruksen, god mat og drikke og hvem vet hva?

Kom på festivalen. Ta imot oss, slik vi tar imot deg!

Gratis hele dagen.  Bortsett fra klubb fredag og lørdag 100/150. Hærverk har cc på sine arrangementer.

1/6 2019

Oslodubclub 10 år på Hausmania-festivalen // Reggae Afterparty

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla blandit commodo dui, et volutpat nulla iaculis eu. Cras cursus arcu sit amet elit tempor laoreet. Maecenas eleifend rhoncus nibh, sit amet pellentesque magna mattis. Vivamus non est pharetra, volutpat velit id, rhoncus velit. Nam sed hendrerit lorem, in venenatis odio.

Proin et placerat nibh. In finibus bibendum leo, quis tincidunt tortor convallis eget. Donec maximus turpis ac ligula pellentesque hendrerit. Sed mollis dui nec lorem finibus dapibus. Vivamus mauris massa, vestibulum a pharetra eget, euismod a lorem. Nunc non purus nulla. Pellentesque faucibus, ex in mattis suscipit, dolor mauris pulvinar ipsum, a efficitur nisl odio a felis. Vestibulum facilisis pharetra mattis.

31/5 2019

Bomberommet x Hausmaniafestivalen // Aquarian (CA)

Techno i 2 rom.

Lyd av Roastfish & Cornbread Soundsystem
22:00 - 03:30
ID:18
CC: 100 før midnatt / 150 etter
Alle inntekter går til Kulturhuset Hausmania

24/5 2019

Gullkalven

24. Mai inviterer Gullkalven til prisutdeling og fest på Hausmania i Oslo. Vi gleder oss til å se hvem som stikker av med premiene i år, og ikke minst til en god fest! Om du ikke er så gira på prisutdeling kan du fortsatt komme på fest ☺️

Konferansier for kvelden er Egil Skurdal

17/5 2019

17. Mai Reggae all day & all nighter

Gamlebyen Lydforening & Oslo Dub Club Present:

CRUCIAL 17. Mai CELEBRATION!
12 hours of niceness. rootikal & dubwise!
2 sounds & a whole heap of musicians.
Everything @ HAUSMANIA

BACKAYARD 15-23.00:
Live reggae jam with USTELT(Band)
Dubwise: Roastfish & Cornbread Sound System
Inna Crucial Sunday style

FLERBRUKSEN 23-03:
Roots Invasion Sound System
King Ital & Singa D
Inna Dub Club style

Stalls: Food, records, arts & crafts.
Beer & Wine Bar. No hard drugs :-)

15/5 2019

Current//Ly - ny konsertserie på Hausmania!

CURRENT//LY er saxofonkvartetten Current sin nye konsertserie på Hausmania. Serien har som formål å fange opp nåværende strømninger i musikklivet, og vil være en arena hvor aktører kan utfolde seg fritt på tvers av sjangre.

Konserteserien kickstarter onsdag 15. mai med Current i samarbeid med den dyktige gitaristen Morten Minothi. Er det fint vær, spiller vi i Hausmanias nydelige bakgård. Kom alene eller med en venn, nyt våren, musikk og sosialt lag på Hausmania.

Konsertstart: 20.00
Inngang: 50 kr


11/5 2019

Det Gode Selskab

As the nightfall sets in, a cold breeze flows through the air. You know the feeling of the night air and being on your way to a party were friends and music meets.

For the first time you can see Det Gode Selskab at the intimate venue Hausmania. We are truly looking forward to host the first of three parties there, and showcase our sound in a smaller and more personal space.

SOLARIS b2b KARL FRAUNHOFER


8/5 2019

Hiëna // Small Hours

Tilreisende band. Møt opp!

Hiëna (d-beat) from Vienna.
https://soundcloud.com/bhf_band/sets/hiena/s-aF70l

Small Hours (Post-Hardcore) from Vienna.
https://small-hours.bandcamp.com

TBA

Flerbruksen.

50 spenn.


4/5 2019

Vårmarked

Lørdag 4. mai fra kl. 12.00. 

Velkommen til Vårmarked i bakgården ved Hausmania Kulturhus. Kom innom og kos deg med venner eller familie. Vi har noe for de aller fleste.

Det blir rigget spennende salgsboder som tilbyr alt fra antikviteter til håndlagede smykker og bruksgjenstander, strikkede plagg og andre flotte ting.
Har du lyst til å selge noe ved vårmarkedet? Ta kontakt med oss på e-post: merknorgeas@gmail.com for mer informasjon.

Les mer i linken i overskriften!


3/5 2019

Bassnatt for Syria! Reggae, Dub & Doom

Hausmanias reggae & dub duo, Dj NicoTrue & Sis Frøya, pluss støyguru Dj MeNaughty, møter doom-trioen Dj GingerDose, Dj Magnum & Dj Freaky`O fra Oslo Beikmørke!

Alle pengene fra festen går til Hausmanias egen Ibrahim, som vi mener, uten at han har bedt om det selv, har fortjent litt ekstra hjelp med å støtte familien og til reparasjoner av det totalskadde familiehuset i Aleppo, Syria.

Velkommen til en bassnatt for Syria på Flerbrukssalen, HAUSMANIA.

/ 100 KR / 18 ÅR / 2200 - 0300 /


Bernard Briis setter kurs mot nord

Bernard Briis skal prøve å spille et helvetes sett før 
Store Hvite Far Henrik krysser fingrene nordover, oppover til 
svart sterk kjærlighet.

22.00 // 100,-


28/4 2019

Crucial Sundays

Mer info kommer.


27/4 2019

Noé Talbot + Franck Almana

Fransk folkepønk i Bakgården!

Funny Funny, Ha Ha and MIR are thrilled to present...

Noé Talbot (Montreal) – Folk Punk. (video)

Franck Almana (Paris) – Folk Pop (video)

Dør @ 21:00
Konserter @ 21:15


24 - 27/4 2019

Circus Verdensteater

Cirkus Verdensteater tar utgangspunkt i historien om Henning Dahl, anarkisten som ydmyket USA gjennom å snike seg inn på utenriksminister Henry Kissinger i Oslo 1976, forkledd som skadet Vietnamveteran (bildet). Han som kastet en blodpose på Dronning Margrethe under teatergruppa Solvognens aksjon mot USAs 200-årsfeiring i Rebild Bakker i Danmark samme år. Han som initierte karnevalet i Oslo i 1983. Han som fikk Jens Bjørneboe til å skrive teaterstykket om Røde Emma. Han som gjorde en fuktig kveld på byen om til en aksjon mot politistaten. Og mye mer! En vennlig og ukuelig, men også upålitelig og kaotisk person. Bærer av en rekke arketypiske egenskaper og motsetninger: mellom individ og kollektiv, skjebne og vilje, frihet og forpliktelse.

Døra åpner kl 18.

Billettpriser:
Ordinære: 200.-
Ungdom, honnør, trygda: 100.-

OBS! Spesialpris: Er du hausmanitt kommer du inn for en hundrings!

Kjøp billett her: https://tikkio.com/tickets/8924-cirkus-verdensteater


13/4 2019

OSLO DUB CLUB : Roastfish & Cornbread Sound System

oslodubclub 10 years anniversary 2009-2019:
strictly roots reggae & dubwise
heavyweight sound system
good vibes & ital stew

7 hrs session::::

Roastfish & Cornbread Sound System
Alongside MC's Fabulous G, Hassman & JahTea

ID: 18
Time: kl 20.00-0300
CC: 100 b4 23, 150 after
Security tight but polite


12/4 2019

Klubb Kjemi Presents: Thomas Urv (PLOINK)

We are back with two of Norways finest techno dj´s!
----------------------------------------------------------------
Thomas Urv (PLOINK)
FAIA (Femmes Fatales/Huldra/Small Records)

Warm up by residents Klang & Richard Blanco


12/4 2019

SØRFORKOMFORT #13 Noise edition

En støyal oppvarming til en natt full av tekno i Flerbruksen på Hausmania! Før Klubb Kjemi tar over stafettpinnen klokka 22.00 kan du rense øra dine med disse to engasjerende opplevelsene i støyens navn:

20.00 drikk billig øl
20.30 konsert - Indre Sunnmøre Støylag
21.00 konsert - Nekrom
22.00 Klubb Kjemi Presents: Thomas Urv (PLOINK)
03.15 gå hjem

ps: presis konsertstart.4/4 2019

Vi får besøk av Alexander Nikolic og Michael Kalivoda, som presenterer Migrating Kitchen

Velkommen til en samtale-med smaksprøver- om kunst, matlaging, kultur og
aktivisme! 

Vi fortsetter “Kamp”-serien med presentasjoner og samtaler om alternative
kulturarenaer og kunstens posisjon i en tid av populisme og generelt kaos.

Torsdag 4.april får vi besøk av Alexander Nikolic og Michael Kalivoda , som
presenterer Migrating Kitchen -  et cateringprosjekt de driver sammen med
migranter i Wien.

Sted: Flerbrukshallen, Hausmania, Hausmannsgate 34, Oslo. Presentasjonen
starter kl.17 med film, samtale og test av Afghansk brødovn !

http://migrating-kitchen.com


31/3  2019

Crucial Sundays Reggae Jam #MARS

Roots and nothing but the roots. It's a Crucial Sunday!

CRUCIAL SUNDAYS - live reggae jam & sound session

Ustelt Band, MC JahTea and Roastfish & Cornbread Sound System host a monthly Sunday reggae jam at Hausmania Kulturhus. Bring your instrument & come!


30/3 2019

Super SMASH Bros. Ultimate - Spillturnering

*PÅMELDINGEN ER FORTSATT ÅPEN MEN ALLE SOM MELDER SEG PÅ FRA OG MED I DAG 28/3 MÅ SETTES PÅ VENTELISTE*

MERK Norge AS og Hausmania kulturhus inviterer i samarbeid med Smash Norge til Super Smash Bros. Ultimate turnering på Kulturhuset Hausmania Lørdag 30.Mars kl. 11.00.

På grunn av begrensede plasser er det behov for påmelding på forhånd. Påmelding gjøres her:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCkCSdDXrKdNrTpjNh3dXiybmPEryugOrf0_r1-G9uGH4Bzw/viewform


22/3 2019

Kindly x Hausmania // Rune Nygård, Kike BC, FK, Marteau

KINDLY is a club concept that allows for the experience of an intimate atmosphere that can only arise from the shared love for electronic music between friends.

We will host dedicated artists and bring together established names and hidden talents with compatible styles.


20 - 21/3 - 2019

Vaginamonologene av Eve Ensler

Vaginamonologene er et av teaterhistoriens viktige feministiske verker. I 20-årsutgivelsen av verket skriver forfatteren Eve Ensler om sine sterke opplevelser fra de første oppsetningene, samt hva hennes ønskedrøm var; at radikale antirasistiske feminister vant frem. Verket kom ut i 1998, som gjør det over 20 år gammelt allerede, men det er fortsatt svært aktuelt. Gjennom de siste årene har vi igjen sett feminismen våkne til liv, ikke bare i ord, men også i handling. Vi som er feminister i dag har kommet sammen gjennom forskjellige initiativer, som blant annet #metoo, demonstrasjoner og 8.mars-markeringer, for å heve våre stemmer og bli hørt. 


19/3 - 2019

Supperåd i Musikkfojaeen Kl 19:00 19.03.19

GRATIS! Supperåd!
Vegansk suppe med brød.
Skravle litt om kunst, kultur, ukultur!
Hausmania byøkologisk kvartal.
Nettverksbygging.
Alle medlemmer, brukere, elskere av Hausmania er velkomne!
PS: ta gjerne med din egen supperbolle og skje :) Vi har bare noen få....16/3 2019

TECHNOKJELLER - This is ideology II

Året 2019 lover godt så langt for Technokjeller takket være vårt trofaste og heftige publikum, og med stor støtte fra hele Europa og fantastiske artister. Vi får mange bra tilbakemeldinger fra London, Berlin, København, Stockholm. Det er rett og slett utrolig fett å bli anerkjent utenfor dette landet. Det gjør at vi står i det sammen med dere og strekker oss langt for å lage den feteste stemningen. Sist vi arrangerte på Hausmania gikk det over all forventning med stappfullt hus og utsolgt arrangement. Dessverre fikk vi ikke mulighet å ha to scener, noe vi satser på å få til denne gangen. Vi vil også få besøk fra Berlin av Una K. Hun er lyddesigner og veldig fet dj.


kr 150.- forhåndssalg: Vippsnummer 542700 - Atelier Oblivion

kr 200.- i døra


9 - 10/3 2019

NICELAND

En vaktmester, en elev og en naturfaglærer forstår noe ingen andre har skjønt. Vi er maur. Det eneste vi gjør er å jobbe for dronningen som sitter i midten av maurtuen. De bestemmer seg for å skrive et avskjedsbrev og dra. De vil bygge sitt eget fellesskap. 

Niceland er en forestilling basert på intervjuer av mennesker som har eller ønsker å ta avstand fra vårt samfunn. Mennesker som søker etter den ultimate frihet. Hvor langt er man villig til å gå for sin egen frihet? 

Dette er en forestilling under utvikling for ungdom.


1/3 2019

Klubb Kjemi Presents: Benjamin Mull

Klubb Kjemi is back in full effect.
This time with Benjamin Mull and local hero Fredrik Bekkaasen.
Warm up by residents, Klang, Hector Da Rosa and Linus Meadows.


1/3 2019

Motpol/Hausmania Kulturhus

Out of the city productions i samarbeid med Hausmania Flerbrukshallen arrangerer 28. februar og 1. mars to konsertkvelder under by:Larm 2019.

Målsetningen med arrangementet er å trekke frem artister og sjangre som etter vår mening er litt underrepresentert på selve by:Larm-festivalen?
Artistene har til felles at de har en eller flere album/ep - utgivelser bak seg.


24/2 2019

Crucial Sundays! Live Reggae Jam #FEBRUAR

Roots and nothing but the roots. It's a Crucial Sunday!

CRUCIAL SUNDAYS - live reggae jam & sound session

Ustelt Band, MC Jah Tea and Roastfish & Cornbread Sound host a monthly Sunday reggae jam at Hausmania. If you're musical, we encourage you to come along and join in!


23/2 2019

Oslo dub club: Roots Invasion Sound meets Roastfish & Cornbread

Oslo dub club proudly presents:

2 sounds in 1 arena @ Hausmania

Roots Invasion Sound System
Roastfish & Cornbread Sound System

9 HOURS SESSION!


17/2-2019

Konsert med Yuri Landman og IJIN

Homeswinger og Feedbacker sa du? Ja, det sa jeg...
Med innovative bidrag ruller verden videre, og denne kvelden får du to av klodens mest skjødesløse og interessante instrumentskapere i det frie feltet selv spille på sine kreasjoner. Norske Christian Blandhoel (IJIN) og nederlandske Yuri Landman. Sistnevnte har laga instrumenter for blant andre Sonic Youth. Og det er kult.


2/2-2019

Sørforkomfort #12 - Premenstruelt syndrom

2 februar kjører vi i gang med første SØRFORKOMFORT i 2019.
Sørforkomfort #12 - Premenstruelt syndrom, blir en kveld for boblende oppvarming for resten av det sinnsyke året som skal komme.
PMS er plager som er tilbakevendende i perioden rett etter nyttår, og som forsvinner i løpet av de første månedene av året. Vanlig er fysiske, psykiske og atferdsmessige symptomer som ømme bryster, hevelse i føttene, hodepine, humørsvingninger, irritasjon, spenninger eller angst.


26/1-2019
Cosplay workshop ved Hausmania

Melina Edvardsen også kjent som Superhero Girl Creations skal holde gratis cosplay workshop ved Hausmania Kulturhus, Lørdag den 26. Januar kl. 13.00. Workshopen holdes i "himmelrommet" ved Haumania kulturhus.


20/1- 2019

Crucial Sundays! Live Reggae Jam #Januar

CRUCIAL SUNDAYS - live reggae jam & sound session

Ustelt Band, MC Jah Tea and Roastfish & Cornbread Sound host a monthly Sunday reggae jam at Hausmania. If you're musical, we encourage you to come along and join in!
12/1-2019

Bomberommet // Jish (IRL) & MRD Live

MRD (LIVE)
MRD eller Kent Tonning som han heter er et av de mest spennende tilskuddene til den norske klubbscenen. Med en rekke knallharde releases i ryggsekken + et forrykende liveset på The Villa forrige måned, gleder vi oss stort til å høre han gjøre sin ting live på bomberommet.
https://soundcloud.com/mrdmrdmrd


29/12-2018

Technokjeller (this is ideology)

Technokjeller avslutter med en mini festival på Hausmania Kulturhus. Hausmania forvandles til et pulserende elektronika boks. Heftig technoscene, banger sound system, bål tønner i bakgården og en hel del mind blowing visuales.


16/12-2018

Crucial Sunday #desember: Peace & Porridge Spessial

Another round of crucialness!!
This one is the Peace & Porrige special...bonanza!

Live reggae music & sound system play
bring your vibes!
free entry / donations


14/12 2018

Støyal Jul

O`jul med et brak og støyale klang! 
Pizdets og SørForKomfort steller til støyal jul!

Vi inviterer til ikke-julebord dekket med støy, ambient, og andre lyder på Flerbrukshallen i Hausmania.

Cc: 60kr


2/12- 2018

Body-voice method of voice training with Kazehito Seki

SØRFORKOMFORT #11 presents:
Body-voice method of voice training (Introduction course)
Instructor: Kazehito Seki (an amplified voice artist, noise musician, voice trainer, etc, from Tokyo.)


1/12-2018

NOISE vs. DUB - Sørforkomfort#11

DUB vs. NOISE!

Art of Noise vs. Oslo Dub Club
cc 100,-

Fra 21.00 veksler vi mellom fyrrige og dype DUBvibber og brutale og gutterale støyutbrudd, fra hvert sitt lydsystem. Live! Utover natta skjenker vi dere ultradansbare og eksentriske rytmetiltak.


24/11-2018

Deng Deng Hifi meets Roots Invasion Sound

Get ready for 2018s biggest dubmeeting in Oslo…

DENG DENG HIFI - (malmö)
meets
ROOTS INVASION SOUND - (oslo)


18/11-2018

Karl Ingar Røys filmvisning og samtale

Vi fortsetter “Kamp”- serien med presentasjoner og samtaler om alternative kulturarenaer, kulturaktivisme og kunstens posisjon i en tid av populisme. Søndag 18.november kl.18 blir det filmvisning og samtale med kunstneren Karl Ingar Røys.
Hele filmprogrammet er cirka 50 min. Etter filmvisningen følger en samtale mellom Karl Ingar Røys, Are Syverstsen og publikum. Enkel servering.


11/11- 2018

Crucial Sundays reggae jam - Søndag 11 nov

Another round of crucialness!!

Live reggae music & sound system play
bring your vibes!
Oslodubclub & Gamlebyen Lydforening presents:
CRUCIAL SUNDAYS - live reggae jam #4

Ustelt Band, Mc Jah Tea and Roastfish & Cornbread Sound host a sunday reggae jam once a month in Hausmania. Vibes sweet!


28/10-2018

Sørforkomfort #10 - trylleshow og musikk

SØRFORKOMFORT #10 - en festival utenom det vanlige.

Vi starter tidlig fordi det er søndag, og fordi det passet best for den legendariske tryllekunstneren Davido å ha show da. Vi i 30 åra husker han godt fra TV og kjøpesentere osv. Arrangementet er familievennlig og kvelden byr på performance, støymusikk, dans og mat. Konsert i bil, båltønne og brede glis.
Blir det kaldt trekker vi inn, men etter den varme sommer kan vi jo håpe på en helt spesielt varm dag i slutten av oktober. Alt kan skje!


20/10-2018

Oslodubclub: Sju Fjell Bergsystem vs. Roastfish & Cornbread

Oslo Dub Club & Gamlebyen Lydforening pressenterer:

SJU FJELL BERGSYSTEM (Bergen)
hele veien over fjellet med eget sound - for første gang i Oslo!
møter
ROASTFISH & CORNBREAD SOUNDSYSTEM
Feat. MC Jah Tea (Oslo)

på Hausmania -------->


18/10- 2018

Støttekonsert for Karlsøy Prestegård

Vi har hatt en voldsomt god respons på band og artister som har lyst til å bidra på scena til støtte for Karlsøy Prestegård - vi kunne ha laget en tredagersfestival om vi ville! Den observante har immidlertid fått med seg at samtlige artister har spilt på Karlsøyfestivalen iallefall en gang i løpet av sin karriere, hvilket vi har lagt som premiss for vår støttekonsert her nede. Vi er uansett ydmyke ovenfor oppmerksomheten så langt, og håper at dere alle finner veien til Blitz neste torsdag. Dørene åpner 19.00 og første band går på scena 19.30 sharp!


16/10-2018

Samtale og presentasjon med Marco Baravalle fra Sale Docks

Velkommen til en samtale om kunst, kultur og aktivisme !

Vi fortsetter “Kamp”-serien med presentasjoner og samtaler om alternative kulturarenaer og kunstens posisjon i en tid av populisme. Tirsdag den 16.oktober, får Hausmania Kulturhus etterlengtet besøk av Marco Baravalle som bland annet vil dele med seg av sine erfaringer med å starte og drifte en alternativ samtidskunst og kulturarena, S.a.L.E. Docks, i en av verdens mest populære turistmål- Venezia.

"S.a.L.E.-Docks- notater om Kunst og Aktivisme I Nåtid”

Presentasjonen starter kl.14.00
Sted: Flerbrukshallen, Hausmania, Hausmannsgate 34, Oslo.


14/10-2018

Crucial Sundays Reggae Jam - søn 14 oktober

Oslodubclub & Gamlebyen Lydforening presents:
CRUCIAL SUNDAYS - live reggae jam #3
Ustelt Band, Mc Jah Tea and Roastfish & Cornbread Sound host a sunday reggae jam once a month in Hausmania. Vibes sweet!

Live band - heavy sound system - food & drinks - dub yoga

Player of instruments - just bring your instrument & come, or contact Ustelt's Ludvik Rot. Singers & Mc's contact JahTea Christopher.


Using Format