Menu Content/Inhalt
Hjem
Handikraft
Said fra Chef Chouen i Marokko og kulturutvekslingsforeningen Convivencia presenterer sine arbeider og arbeidsmetode.

Les mer...
 
Tildelte lokaler

Alle utlyste lokaler er nå utleid. Vi takker for alle fine søknader. De som ikke fikk lokaler denne gang, er velkomne til å søke på lokaler neste gang disse lyses ut her.

Dersom du ønsker å bli informert neste gang det er ledige lokaler kan du sende en mail til administrasjon(alfakrøll)hausmania.org med "Mail meg om ledige lokaler" i tittelfeltet.

Les mer...
 
Byttekafe
Hausmania
Kafeen
Onsdag 14 desember
15:00
til 21:00

Hva med å benytte førjulstid til en opprydding? Eller blakk? Miljøvenlig, lei av forbruk? Kom på byttekafe på Hausmania kl 15 – 21. Ta med saker og ting du ikke bruker og ta med deg annet hjem. Eller kom uten saker og ta med deg saker hjem. Eller bare lever saker på kafeen. Eller bare kom å spis nydelig vegetarmat, kaker, te og kaffe.

Eksempler på saker er bøker, klær, uåpnet tørrmat, smykker, musikk, filmer ol. Blir det saker til overs så gis dette til Palestinacampen og gjenbruksstasjonen i Hausmansgate.


Les mer...
 
KJERSTI VETTERSTAD MED UTSTILLINGEN NO MAPS FOR THESE TERRITORIES

 
Podium

Hausmannsgate 34

0182 Oslo

08.12 – 18.12

Vernissage 08.12 / 19:00

Åpningstider/ opening hours:

Thursday / Fridays 4 pm – 7 pm

Saturdays / Sundays 12 pm – 4 pm

kjerstivetterstad.com


No Maps For These Territories

Where does the self end and the world begin? What can one properly call the self when at every
moment it is penetrated by a host of perceptions, memories, sensations—all arriving from the so-
called outside world? Kjersti Vetterstad’s new work is concerned with precisely that most primal of
metaphysical riddles—the one having to do with interiority and exteriority. If one foundational image
for this riddle is Plato’s metaphor of a cave upon which exteriority’s shadows play out for our inner
delectation or sorrow, his schemata nonetheless leaves the sanctity of this inner chamber intact. But
what occurs when, as in psychosis, the sanctity of this inner world is shattered, leaving the self an
insubstantial wraith, miraculously exteriorized in a discomfiting reversal?

Les mer...
 
SÅ NÆRE VI VAR - Ragna Bley og Inga Sund Hofset Blank
ÅPNING Fredag 11.11.11 kl. 19.00 Podium Hausmansgate 34, Oslo Utstillingen holder åpent lørdag og søndag 12-16

Velkommen til utstillingen SÅ NÆRE VI VAR av Ragna Bley og Inga Sund Hofset.

Lørdag 17. september 2011. Oslo. Vi flyttet tidspunktet til kl 00.00 fordi det var så mye som skjedde den kvelden. Rekvisittene var ferdige for flere dager siden, og det som måtte handles inn var i hus. Kl 23.50 kalte vi inn våre tre medsammensvorne. Sammen avgjorde vi der og da hvordan gjennomføringen skulle foregå. Vi valgte ut musikk. Det hele skulle begynne, og vi ropte det ut. Musikken ble satt på. Vi to, Ra og I, ikledte oss de hvite draktene. Deretter brettet vi ut stykket med lerret og teipet det fast på gulvet. Vi stilte oss rett opp og ned og ventet. M og B kom bort til hver av oss og klippet hull til øyne og munn. Sangen var nå kommet til refrenget, og Kirsten Flagstads kraftige røst sang ut REMEMBER ME, REMEMBER ME i det Ru sank pinataen ned i øyehøyde. Jeg så nesten ingenting for M hadde klippet alt for lave øyehull. Jeg holdt på å le meg ihjel bak den hvite masken. Ra så ut som en blanding av en teletubbie og et medlem av ku-klux-klan der hun kom mot meg og pinataen med et mordvåpen av en slegge. Vi slo løs. Malingen spruta, farger overalt, Kirsten sang, og da musikken var ferdig var vi ikke sikre på om vi var ferdige eller bare skulle fortsette. Gradvis dabbet det av, vi bukket, og folk applauderte.


Ragna Bley (f.1986) og Inga Sund Hofset (f.1983) er nylig utdannet fra Kunstakademiet i Oslo. I utstillingen vises nye verk i maleri og skulptur/installasjon av de respektive kunstnerene, samt et samarbeidsverk.

Les mer...
 
“AMAZONAS - You are someone’s son”

Grusomhetens teater inviterer til en forestilling inspirert av den polske dramatikeren Michal Walczaks stykke ”Amazonas”. Forfatteren tegner et bilde av en underholdningsindustri som kveler den idealistiske kunsten, og prostituerer skuespilleren i et jag etter profitt. Regnskogen i Amazonas representerer en motsats til dette livsløse og kommersielle spillet. Den er naturens stemme, verdens lunge, som desperat skriker ut om å bli hørt før det er for sent…

Regi/idé: Lars Øyno Skuespillere: Hanne Dieserud, Camilla Vislie, Jimmie Jonasson, Lars Brunborg, Per Bogstad Gulliksen og Odille Heftye Blehr. Scenografi: Tormod Lindgren Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther Lysdesign: Jan Skomakerstuen Produsent: Morten Bruun Inspisient: Vera Krohn-Svaleng

Forestillingen har premiere i Polen søndag 16. oktober 2011, og spilles på Hausmania i Oslo 21. oktober til 12. november, tirsdager til lørdager kl 19:00.

Grusomhetens Teater var i 2010 partner i polsk-norske kultursamarbeid med teatre i Warszawa og Wroclaw, og er i år Norges representant på Eurodramafest i Krakow.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Theater Karussell fra Eschen (Liechtenstein) og Teatr Bagatela i Krakow. Ved å utveksle dramatiske tekster fra sine respektive repertoar, settes rammen for en internasjonal drama-utveksling. Nye perspektiver på tekster vil tre fram.

Partnerteatrene velger et drama fra sitt eget repertoar. Med utgangspunkt i en av tekstene foreslått av et annet teater, forbereder teatrene premierer av dramaene. Det norske bidraget er manuskriptet Den Stygge Andungen av Lars Øyno oppført av Grusomhetens Teater i 2006. Festivalen, hvor dramaene presenteres, vil finne sted på Teatr Bagatela, 14. – 17. oktober 2011. Under festivalen vil også de oversatte dramaene i bokform lanseres. Publikum vil også få anledning til å møte dramatikerne.

Prosjektet har mottatt økonomisk støtte fra EØS’ finansieringsordninger og fra Kulturutvekslingsfondet.

 
Hausmann BA mot Oslo Kommune

Hausmann BA har i dag vært i rettsmøte ved Oslo Byfogdembete med Oslo Kommune ved Eby.

Saken er som følger:

Bilde ̃

11 februar 2010 ble okkupasjonen i Hausmannsgate 42 tømt. I denne operasjonen (som ble begrunnet med brannsikring og kostet 5 millioner) stengte de også rømningsveien til Torpedo bokhandel og sperret av tilgang til tekniske installasjoner som stoppekran og hovedsikring. Torpdeo bokhandel leide av Hausmann BA (medlemsorganisasjonen til Kulturhuset Hausmania) som igjen leier av Oslo kommune ved Eiendoms og byfornyelsesetaten (Eby).

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 41 - 48 av 118