Menu Content/Inhalt
Hjem
Brann i Hausmannsgate
Beboerne i Hausmannsgate 42 ble natt til i dag, torsdag 11 februar, kastet ut fra sine hjem. En støttemarkering samme kveld utartet seg til opptøyer.

Flere medier melder at okkupantene er kastet ut av Hausmania. Dette medfører ikke riktighet. Administrasjonen ved Hausmann BA, Kulturhuset Hausmanias driftsselskap, har brukt store deler av formiddagen på å kontakte ulike medier for å rette opp i dette. Det kom etterhvert fram hvor misforståelsen hadde oppstått. Politiet hadde sendt ut en pressemelding med overskriften "Okkupanter kastet ut av Hausmania". Etter at politiet ble gjort oppmerksom på misforståelsen sendte de ut en korrigerende pressemelding.

Beboerne i Hausmannsgate 42 var inntil andre desember deltagere i en positiv medvirkningsprossess med Oslo Kommune. Bebeorne var i kontraktsforhandlinger og samarbeidet om oppussing og brannsikring av eiendommen. Dette var basert på reguleringsplanen; "Hauskvartalet - Spesialområde byøkologisk kulturkvartal og friområde".

Reguleringsplanens formålsparagraf:

«Det avgrensede planområdet skal behandles som en helhet hvor målet er å legge tilrette for bevaring og utvikling av Hauskvartalet som et levende lokalsamfunn og kulturhus med følgende hovedmål:

- Å legge til rette for utviklingen av et byøkologisk kulturkvartal, der utviklingen er basert på LA 21 prinsipper med stor grad av brukermedvirkning. Det skal utarbeides et miljøprogram i samarbeid med «Hauskvartalet» og eierne.

- Å legge til rette for enkel standard og dermed gunstige rammevilkår for nyetablering av kunstrelaterte virksomheter og bolig».

Med byrådens annonsering av ønske om å selge boliggårdene ble beboerne over natten omdefinert fra å være forhandlingspartnere og deltagere i en medvirkningsprossess, til å bli rettsløse okkupanter.

Hausmann BA står side ved side med beboerne i Hausmannsgate 40 og 42 i den politiske kampen for å få fortsette å utvikle et helheltig kulturkvartal.

Hausmann BA legger til grunn politiets melding om at beboerne forholdt seg rolig under utkastelsen. Hvordan en spontan støttemarkering utarter seg, er noe hverken Kulturhuset Hausmania eller beboerne i Hauskvartalet kan ta ansvar for.

Hausmann BA vil også benytte muligheten til å utrykke sympati med de nå hjemløse beboerne, og påpeke at det er et brudd på menneskerettighetene, og enhver form for anstendighet, å gjøre folk hjemløse på denne måten. Det er særlig graverende når det skjer i et av verdens rikeste land og med 10 minusgrader ute.


 


 
Christer Karlstad - Good Night To All
Kunstnerforbundet
Kjeld Stubsgt. 3
Oslo, Norway
Februar 11 – Mars 7, 2010
Vernissage Torsdag, Februar 11, fra 18.00


Les mer...
 
Byråden ønsker å selge ut deler av Hauskvartalet


Signer underskriftskampanje mot salget på:

http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=2533


Beboerne i Hausmannsgate 40 og 42, og kulturarbeiderne i Kulturhuset Hausmania, mottok 02/12-2009 beskjed fra Etat for Eiendom og Byfornyelse om at Hausmannsgate 40 og 42 samt Brenneriveien 1 skal selges på instruks fra byråd for byutvikling.

Hausmannsgate 40 og 42 er bygårder bebodd av boligaktivister organisert i Vestbredden Vel Vel og Alle Kanter beboerforening. Brenneriveien 1 er en tomt hvor det er planlagt kunstnerboliger i regi av Hausmania.

Les mer...
 
StudioHausmania til leie

StudioHausmania til leie
Lokalet er med sitt tregulv, stillhet og lyse omgivelser
spesielt godt egnet for kreative prosesser
prosjekter  & produksjoner
Det 86 kvm store rommet er også ideelt for fysisk trening
stemmearbeid & meditasjon

StudioHausmania har med sin ånd&energi vært en viktig arena for utøvende grupper som :
Ellen Johannesen:KarmaConsult - Crotonic X Crew - Siri & Snelle produksjoner
Toyboys - Verk produksjoner - Cazparatoyheart`s Livingroom - Wounded Knee Dance

Leiepriser & Info kontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.

 
---

 
H.U.M.L.A.

For mer informasjon besøk Humla`s nettside
Hør på Humla Webradio

 
<< Start < Forrige 11 12 13 14 15 Neste > Slutt >>

Resultat 113 - 118 av 118